avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 414 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Este un cv o infractiune?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Este un cv o infractiune?

Buna seara. Am o cumnata care a apelat la mine sa ii fac un cv si sa i-l printez sa mearga la un interviu. Problema este ca ea a trecut pe ciorna niste locuri de munca fictive inclusiv denumiri fictive de firme. A facut asta pentru a parea mai potrivita pentru locul de munca vizat si spera ca nu i se va cere nicio referinta.

Eu am o condamnare cu suspendare de 1 an si incerc sa ma feresc de orice problema posibila. Imi puteti spune va rog daca sa o ajut sa faca respectivul cv cu date nereale eu comit vreo infratiune? Un simplu cv poate fi incadrat la fals sau orice altceva?

Va multumes
Cel mai recent răspuns: Drept_Gl , utilizator 19:12, 1 Februarie 2012
CV in sine nu poate fi retinut va fals deoarece nu este semnat ca sa fie inscris sub semnatura privata insa angajarea prin utilizarea de mijlocare frauduloase poate deveni mai tirziu o infractiune. cu un cazier ca al dvs, m-as feri de asa ceva.
Mai bine nu va amestecati, avand situatia pe care o aveti, este recomandabil sa va abtineti de la astfel de actiuni.
In mod cert orice denaturare a adevarului este un fals.Iar daca persoana aceea obtine o slujba pe baza acelui cv si apoi se dovedeste a fi necompetenta, nu ar fi in regula
Oricum acel angajator va verifica probabil existenta acelor firme, dupa cum ar fi firesc.
Puteti va rog sa detaliati vis-a-vis de probleme ulterioare? Nu e vorba de o functie de raspundere unde lipsa experientei produce prejudicii. Pentru genul asta de job nu e necesara vreo experienta, dar in mod clar existenta ei pare un atuu. Mai exact este patiser. stie meserie, dar nu a practicat destul. Si toti angajatorii la ora actuala vor 5 ani experienta. Nu are cum sa verifice pentru ca sunt trecute ca fiind din italia si apoi a trecut ca ar fi lucrat acolo acum 5-6 ani. Intre timp a lucrat altceva aici in romania

Eu ce probleme pot avea daca nu se pune problema de fals ?
Faptul ca intreb nu inseamna ca tin musai sa fac asta ci doar pentru a sti cum ar sta treaba.
Dincolo de moralitatea gestului ce infractiuni ar fi produse in mod concret? Eu nu imi pun problema daca ar prinde-o sau nu ca nu are cu ce din moment ce ea stie meserie. Pe mine ma intereseaza in principiu ce infractiune as comite.

Va multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 1 Februarie 2012
maius74, utilizator
in cazul in care se afla si se va depune plangere sunteti putin complice asa ca mai bine sa si-l scrie singura.
Bun, nu mai intentionez sa o ajut. Dar totusi complice la ce din moment ce mai sus cineva a scris ca daca nu este semnat nu e fals. Complice la ce infractiune mai exact? Intreb de curiozitate. Stiu ca legea este incalcita si nu vedem mereu lucrurile ca un avocat.

Multumesc

Alte discuții în legătură

"consultanta" ContSters218711 ContSters218711 Societati care fac recrutare si/sau selectie de personal pentru munca in strainatate , prin contracte de consultanta ! , modifica ! CV-urile pentru a plasa cat ... (vezi toată discuția)
Inselaciune ? sau inselaciune in forma agravanta? burgcrist burgcrist 1. Imi puteti spune va rog care este pedeapsa maxima pentru inselaciune in forma agravanta (suma peste 200k ron) coroborat cu abuz in serviciu si fals daca ... (vezi toată discuția)
Fals si inselaciune sam bam sam bam am fost trimis in judecata in 2001 pentru inselaciune 215 al 1 si 2, si fals. in 2010 am fost condamnat pentru 215 al 1 si 2 la 5 ani, iar pentru fals a fost ... (vezi toată discuția)