avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 806 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Probleme firma inactiva
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Probleme firma inactiva

Buna ziua!
Am urmatoarea situatie
Am incercat sa imi infiintez o noua firma s-au sa mi se cesioneze parti socialede la alta societate dar am interdictie deoarece in cazierul fiscal imi apare ca am dus firma in inactivitate.
Firma este neplatitoare de tva, am facut in continuare activitate pe ea eliberand facturi si este inactiva din septembrie 2010. Din cate am citit pe forumul dvs. fapta in cazier va aparea pe 5 ani.
Exista vreo varianta de a o reactiva pentru a scapa de fapta din cazier fara a mi se confisca venitul ca l-am obtinut pana acum? Sunt singuri bani cu care pot sa ma relansez.
Va multumesc!
Ce formalitati ati facut cand ati declarat firma inactiva ? Nu cumva este vorba de o suspendare temporara a activitatii ?
Firma a fost cumva dizolvata de drept pentru inactivitate prin nedepunerea bilanturilor la timp pe un interval mai mare de trei ani?
Va sfatuiesc sa solicitati un certificat constatator de la Oficiul National al Registrului Comertului din care sa reiasa motivul pentru care a fost declarata inactiva societatea. Ianctivitatea firmei poate fi prezumata de catre stat prin ONRC datorita nedepunerii bilanturilor contabile pe o perioada mai mare de trei ani. Daca firma a fost dizolvata prin hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila aceasta nu mai poate fi reactivata.
O societate comerciala este declarata inactiva de catre organul fiscal in temeiul neindeplinirii prevederilor art. 78 indice 1 alin. 1 Cod procedura fiscala. Starea de inactiv se declara de organul fiscal in baza articolului pe care vi l-am mentionat, pe cand starea de suspedare a activitatii comerciale se hotareste de conducerea societatii si se mentioneaza la Registrul Comertului. Sunt doua lucruri distincte.
Dvs. vi s-a inscris in cazierul fiscal starea de inactiv a unei societati unde sunteti organ de conducere (administrator, asociat). Daca din septembrie 2010 societatea a fost declarata inactiva, nu va puteti deduce nici un fel de cheltuiala, partenerii dvs. nu isi vor putea deduce TVA-ul, starea de inactivitate declarata de organul fiscal impune plata de impozite pe veniturile obtinute, plati la care se vor adauga penalitati si dobanzi.
O societate este reactivata daca isi indeplineste toate obligatiile declarative, toate obligatiile de plata, organul fiscal constata ca functioneaza la domiciliul fiscal declarat (art. 78 indice 1 alin. 3 Cod procedura fiscala).

am gasit unele date care vor raspunde cu siguranta unor intrebari pe care le aveti legate de starea de inactivitate, gasiti aici inclusiv demersuri ce trebuiesc initiate pentru a reactiva firma, urmariti linkul:
www.avocatnet.ro/content/art...
Buna ziua!
Va multumesc pentru raspunsurile date pana acum.
Firma nu a depus bilant incepand cu anul 2008.
Voi merge pe 6 februarie la Registru Comertului pentru a cere eliberarea unui certificat constatator.
Pe firma mai este un asociat care detine 5% parti sociale. Si aceasta va avea in cazier aducerea unei firme in inactivitate?

Va urez o zi buna!

Alte discuții în legătură

Cazier fiscal - inactivitate fiscala razvandmn razvandmn Ca administrator al unei societati am primit de la Finante o Decizie de Declarare In Inactivitate datorita faptului ca nu am depus declaratiile conform ... (vezi toată discuția)
Cazierul fiscal,cum se radiaza inainte de cei 5 ani? alexalexiadis alexalexiadis mai nou,AFP-ul,de ceva timp a introdus \"cazierul fiscal\" si fac ei in asa fel ca sa fie \"inactive\" foste firme ale unor proprietari,in baza unei ordonante ... (vezi toată discuția)
Cazierul fiscal si noile reglementari aligadot aligadot Buna ziua, Am o intrebare scurta: Am primit o hotarare judecatoreasca prin care s-a dizolvat un srl deschis acum cativa ani. Cererea de dizolvare a fost ... (vezi toată discuția)