avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1585 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... informatii despre barou
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

informatii despre barou

Am si eu 2 intrebari:
1)dupa cat timp de la obtinerea diplomei de drept pot sustine examenul de intrare in barou?(exista anumite conditii?)
2)dupa cat timp de la intrarea in barou pot reprezenta un client in proces?
Daca exista anumite lucruri pe care ar trebui sa le stiu va rog frumos sa mi le spuneti...
Cel mai recent răspuns: Alin Gon , Avocat 22:42, 5 Februarie 2012
"de la acea data putand reprezenta clientii maestrului in fata instantelor, poti pune concluzii doar in fata instantei judecatori"

pot reprezenta in calitate de avocat stagiar numai clentii maestrului la judecatorie sau pot reprezenta si clienti proprii in cauzele de la judecatorie independent de maestru?

Avocatul stagiar isi poate desfasura activitatea in doua modalitati:
1. Avocat colaborator, caz in care are drept la clientela proprie in conditiile art. 217 din Statutul profesiei de avocat, dar contractul de asistenta va fi incheiat cu forma de exercitare a profesiei de care apartine (maestrul). Sunt incluse aici si oficiile.

2. Avocatul salarizat in cadrul profesiei, caz in care acesta nu are drept la clientela proprie.
Ultima modificare: Duminică, 5 Februarie 2012
Alin Gon, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tutorial admitere avocatura roumanie roumanie As dori si eu niste informatii despre ce pasi trebuie sa urmezi ca sa intri in avocatura. Probabil unii gandesc de pe acum ca am terminat facultatea cum a ... (vezi toată discuția)
Examen barou flo21 flo21 Buna, tuturor, va rog sa ma ajutati cu urmatoarele informatii , si anume: 1.se poate da examen pt avocat stagiar fara sa ai un contract de colaborare cu un ... (vezi toată discuția)
Stagiar 2009 bissy_ralu bissy_ralu Dragii mei, am si eu o intrebare: pentru stagiatura, e obligatoriu sa-mi gasesc un avocat in circumscriptia curtii de apel unde dau examen, sau e posibil sa ... (vezi toată discuția)