avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 154 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... stagiar 2009
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

stagiar 2009

Dragii mei, am si eu o intrebare: pentru stagiatura, e obligatoriu sa-mi gasesc un avocat in circumscriptia curtii de apel unde dau examen, sau e posibil sa dau examen, de exemplu la ploiesti si sa-mi fac stagiatura la cluj?
Mentionez k nu o sa profesez in circumscriptia curtii de apel de la cluj..ce posibilitati am?

-si inca o intrebare: mai trebuie sa anexez la dosarul de admitere in barou, pentru stagiatura,adeverinta din care sa reiasa ca am unde sa fac stagiatura?
Sper ca ma puteti ajuta..
Cel mai recent răspuns: Gheorghe Ilas , Consilier juridic 14:20, 21 Iulie 2009
Draga de tine! Consiliul Uniunii Naţionale a Barourilor din România organizeaza examenul iar in cererea de inscriere la examen scrie:
. Mă angajez ca pe perioada stagiului să particip la activităţile de formare profesională iniţială în profesia de avocat şi să prezint la data formulării cererii de înscriere în barou un contract de colaborare (salarizare în interiorul profesiei) care să cuprindă clauzele privind formarea profesională iniţială prevăzute în anexele IX şi X la Statutul profesiei de avocat.

Visiteaza site-ul www.unbr.ro
;) mersi...astept raspuns si la prima intrebare..mult mai stringenta:))
Draga Ralu: exista posibilitatea sa-ti gasesti un maestru in alt judet, care este membru al altui barou, cu care sa inchei contract de formare profesionala. Singura conditie e sa-ti faci flotant in localitatea respectiva inainte de examen. Daca promovezi examenul, de exemplu, la Ploiesti, poti sa vii sa lucrezi la Cluj sau in oricare localitate din tara in substituirea maestrului. Insa, oficial, apartii baroului Ploiesti si acolo-ti platesti toate taxele.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inscriere in barou aandrra aandrra stie cineva daca e posibil sa te inscrii in Baroul Bucuresti,ca avocat stagiar, dar avand contract de colaborare cu un avocat din alt barou? am promovat in ... (vezi toată discuția)
Cand va fi examenul la barou in 2008? manu_ella manu_ella Buna ziua. Stie careva sa-mi spuna si mie cand va fi examenul la barou, avand in vedere ca inca nu s-a afisat data examenului pe site-ul www.unbr.ro, desi eu ... (vezi toată discuția)
La drept dan_porcaru dan_porcaru Tot am auzit pe unul sau pe altul ca dupa ce termini Facultatea de Drept (si trebuie sa stai pe langa un avocat) trebuie sa-i dai acestuia 15.000-20.000 de ... (vezi toată discuția)