avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Proiect de Modificarea Legii Societatilor Comerciale
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Proiect de Modificarea Legii Societatilor Comerciale

Ministerul Justitiei a lansat in dezbatere publica marti, 31 ianuarie 2012, proiectul de OUG pentru modificarea si completarea Legii nr. 31/1990 privind societatile comerciale.

Printre modificari se numara:
- înlocuirea, în anumite cazuri, a publicităţii prin Monitorul Oficial cu publicitatea prin afişare pe pagina proprie de internet a societăţii comerciale (publicitatea proiectului de fuziune/divizare), cu informarea terţilor asupra modalităţii de publicitate alese prin înregistrarea unei menţiuni în acest sens în registrul comerţului;
- întocmirea situaţiilor financiare pre-fuziune/divizare devine facultativă, dacă societatea comercială publică rapoarte semestriale în conformitate cu prevederile legislaţiei pieţei de capital.
Cel mai recent răspuns: Lucian Huzum , Consilier juridic 09:13, 2 Februarie 2012
Apreciez ca sunt aspecte pozitive deoarece se evita cheltuieli suplimentare ocazionate de publicarea in Monitorul Oficial, timpul de asteptare de la depunere cererii pana la publicarea propriu-zisa.
Se mai intampla totusi si lucruri bune.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proiect divizare firma florineacsu florineacsu Am mare nevoie de un model de proiect de divizare firma. Trebuie sa divid o firma care are in acest moment asociat unic. La firma mama vor fi 2 asociati (cel ... (vezi toată discuția)
Fuziune societati Puffarinutsa Puffarinutsa Cum se procedeaza pentru a fuziona 2 societati? (vezi toată discuția)
Fuziune prin absortie carmenaurora carmenaurora BUNA ZIUA am inteles la ORC ca pentru fuziune prin absortie dintre 2 SRL, se depune in prima faza RAPORTUL DE FUZIUNE. as dori sa stiu concret ce trebuie sa ... (vezi toată discuția)