avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 709 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... actiune impotriva profesor abuz emotional
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

actiune impotriva profesor abuz emotional

Buna ziua,

Intrebarea este delicata, insa necesara. /un minor este in clasa I, la o scoala cu pretentii. Familia se ocupa indeaproape, avand o pregatire extrascolara vasta-cultura generala, modele de viata, acces la orice mijloc de perfectionare al cunostintelor, etc, sportiv de perfomanta, liga juniori---si nu la fotbal:),etc. Am facut aceasta descriere pentru a se intelege acelasi lucru prin pregatire si urmarire indeaproape. Nivelul scolar al elevului este unul bun, spre foarte bun, raportat la ceea ce trebuie sa stie conform programei scolare. Nivelul apreciat insa de invatatoare este continuu de I-insuficient. Paradoxul apare imediat:
notele "oficiale" sunt numai FB si B, cele care si sunt trecute in carnet. Calificativele care sunt trecute in caietele lui sunt insa numai I si I-S. Cele oficiale, sunt primite ca urmare a evaluarilor de la minister-evaluarile permanente. Cele din caietele lui sunt primite pentru ca: a uitat caietul la dulap, sta in banca ca in parc/tolanit, a scris cand eu explicam, etc. Toate acestea se intampla deoarece l-am retras de la after-school, unde nu se facea nimic, conform standardelor mele-se bateau, se jucau, si 2 ore teme...sincer pentru asta nu e nevoie sa il chinui de la ora 8-18....cu atat mai mult cu cat nivelul general nu este unul de exceptie.
Si in sfarsit intrebarea, daca a avut cineva rabdarea de a citi: avand in vedere ca se tipa in permanenta la el, si alti doi care nu sunt la after, i se acorda calificative irelevante cu privire la nivelul cunoasterii, daca se intampla sa nu stie este dat ca exemplu negativ, ceilalti copii sunt invatati ca trebuie sa fie cuminti, altfel vor ajunge si ei sa isi faca temele u mama-lucru auzit de mine, personal, cu alte cuvinte abuz emotional, de natura ca in scurt timp sa il faca sa nu mai suporte scoala, in conditiile in care EU am grija sa nu discreditez profesoara in fata copilului niciodata, etc. Ce se poate face impotriva acestei persoane, din punct de vedere legal, avand in vedere ca abuzul emotional este dificil de probat?
1. am incercat sa discut cu doamna, nu se poate...
2. lucrez in presa de 10 ani, deci as putea face uz si de asta dar nu vreau
3. as putea muta copilul, dar nu este vina lui, si din pacate asta ar intelege;
4. sunt SINGURA din clasa care nu a dat spaga...poate o fii relevant...
Legal, ce fel de probe pot fi acceptate? /-inregistrari audio/video, obtinute prin camera ascunsa in clasa?
plangere in scris catre conducerea scolii, cu raspunsul la inspectorat, si apoi memoriu la minister?(in cazul in care nu se remediaza?)
exista vreo lege care protejeaza copiii in situatii similare?Ca de parinti iresponsabili, teoretic, cel putin pot fi protejati, dar pot fi protejati si de profesori iresponsabili?
Cu stima,
Alex. D.


Cel mai recent răspuns: alex12345 , utilizator 23:13, 2 Februarie 2012
Inregistrarile audio/video nu sunt acceptate decat cu respectarea art 91^1 Cod procedura penala
Pentru a respecta procedura prealabila sesizati oficial conducerea unitatii unde apreciati ca se aplica tratament diferentiat desi,justificarile referitoare "uitat caiet in dulap,sta in bana tlanit "sunt motivate pentru sanctionare
Constientizati ca nu este suficient existenta unei capacitati intelectoale sporite- insotita de carente de educatie sau de comportament
Dvs cunoasteti si invocati comportamentul si atitudinea fiului in strict ambient familial,
comportament care poate fi total diferit in mediu scolar cu influente din partea colegilor
Stimata domnisoara.... nu este vorba despre carente in educatie, ....dar este irelevant pentru un astfel de forum. Sunt interesata mai degraba de procedura, si in ce masura poate fi tras la raspundere un cadru didactic pentru astfel de actiuni. Mi se pare nepermis sa se poata acorda un calificativ INSUFICIENT la limba romana, pentru ca "sta tolanit"..(apropo, cine apreciaza ce inseamna tolanit, ca nu cred ca s-a intins pe banca).in ciuda faptului ca lucrase excelent subiectele; la astfel de aberatii ma refer, daca sesizati nuanta. Va multumesc pentru raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua . În prima zi a noului an școlar am avut o situație ... User88 User88 Bună ziua . În prima zi a noului an școlar am avut o situație cu domnul profesor prin care am ajuns sa îl reclam la director. Dna director a ținut cumva ... (vezi toată discuția)
Legislatie invatamant educational_provider educational_provider Va rog frumos sa-mi spuneti care [b]dintre cele doua interpretari primite, sunt legle, conform Art. 202 din OMEN NR. 5115/2014 -[i] ROFUIP 2015 publicat în ... (vezi toată discuția)
Am o speta. un angajat în sistemul de învățământ a lucrat ... Andi Arcanu Andi Arcanu Am o speță. Un angajat în sistemul de învățământ a lucrat doar 5 luni (dar numai 1/3 din activitățile didactice) datorită unui concediu medical ... (vezi toată discuția)