avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 459 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Fonduri europene, finanţări ... cum obtin fonduri pentru investitii?
Discuție deschisă în Fonduri europene, finanţări nerambursabile, grant-uri

cum obtin fonduri pentru investitii?

buna ziua.
va rog o lamurire.in ce mod o idee de afacere poate fi pusa in practica cu ajutorul unui fond de investiti?sau mai explicit,exista si alte moduri de a obtine fonduri ptr o afacere?
multumesc si succes tuturor!
Cel mai recent răspuns: Daniela Bolog , Consultant credite si finantari 10:52, 26 Martie 2012
Pentru orice cerere de finantare trebuie sa aveti intocmit un plan de afaceri.
Finantarile pot fi din fonduri europene - nerambursabile sau partial rambursabile si garantate de stat.
Finantarea poate fi sub forma de credit: cereti imprumut la o banca.
In cam toate cazurile trebuie sa dovediti ca si dv puteti asigura un anumit procent din valoarea investitiei.

Ca exemplu:
Programul Mihail Kogalniceanu – (citez) un program multianual, pe perioada 2011-2013, de incurajare si de stimulare a dezvoltării I.M.M., care are ca obiectiv acordarea de facilitati de subventionare partiala a dobanzilor si, dupa caz, de garantare de catre stat, pentru creditele acordate intreprinderilor mici ai mijlocii, de catre institutiile de credit.

Pentru orice program trebuie sa va incadrati in conditiile impuse prin acesta (conditiile pot fi diferite, in functie de program)

Sumele nerambursabile sau partial rambursabile au, de regula, un scop anume. O afacere va fi eligibila pentru un ”program” numai daca solicitarea corespunde domeniului la care face referire scopul acestuia. Ca exemple: pentru export, pentru relocalizare sau pentru investitii in intreprinderi industriale si in utilaje; agricultura, piscicultura, cresterea animalelor...

Finantare nerambursabila: grantul.
Citez:
Un grant este o sumă de bani care se acordă unei întreprinderi sau organizații. Granturile sunt denumite, deseori, sume ”gratuite”, deși, în realitate, nu se plătește dobândă la grant și, atât timp cât se respectă condițiile acordării grantului, banii nu trebuie returnați. Procesul de solicitare necesită timp și efort considerabil. Din acest punct de vedere, există un impact asupra afacerii și, de aceea, granturile nu sunt, în realitate, ”gratuite”.
Granturile sunt furnizate de guvernele centrale și locale, de UE și de alte organizații.


Expunerea proiectului trebuie facuta intr-o forma scurta, clara si orientata pe obiective.
Multe activitati (sociale, economice, de mediu, culturale, stiintifice) ar putea fi eligibile pentru granturi.

:luck:
In completarea colegului @trope_doi

Mai exista si fonduri nerambursabile acordate prin Programele nationale
[ link extern ] /

Este important sa va orientati spre acestea functie de ceea ce doriti sa faceti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Exista posibilitatea de a obtine mai mult de un singur fond nerambursabil? AndreiNutas AndreiNutas Eu cu inca un coleg ne-am gandit la un proiect care s-ar califica pt fonduri europene. Insa problema este ca ne trebuie 25% din bani, ceea c nu avem. Este o ... (vezi toată discuția)
Investitii - fonduri nerambursabile pentru tineri (infiintare cresa / gradinita) dezdemona_dezy dezdemona_dezy buna seara am si eu o intrebare referitor la creditul ptr tineri nerambursabil in primul rand as dori sa stiu ce trebuie sa fac am 23 ani vreau sa investesc ... (vezi toată discuția)
Credit kogalniceanu Catigaspar10 Catigaspar10 Am un credit pt. IMM, Kogalniceanu, de 125.000, contractat acum 2 ani si reinnoit pana la sfarsitul lui 2012. As dori sa aplic pentru noul program Kogalniceanu ... (vezi toată discuția)