Am si eu o dilema: presedintele de bloc a legitimat un musafir de-al meu intr-o seara pe cand acesta ma vizita pe la ora 21.00; musafirul nestiind cine e respectiva persoana { putea fi oricine } bineinteles ca nu ia aratat buletinul spunandu-i ca el vine in vizita la cineva si nu i se pare normal sa fie legitimat.
Auzind acestea m.am dus sa.l intreb pe presedintele de bloc care lege ai permite sa faca chestia asta,....acesta mi.a raspuns ca el detine cartea de imobil si ca ar avea acest drept.
Iar daca nu.i aduc buletinul musafirului meu sau o hartie de la administratia blocului unde acesta domiciliaza- ca sa vada el ca musafiul meu plateste undeva intretinerea , o sa ma puna la plata intretinerii cu o persoana in plus; mi se pare o aberatie totala. Eu stiu ca de legitimat o poate face doar un reprezentant al legii {polititst} .
Doresc sa stiu daca presedintele de bloc a facut abuz sau este depasit de situatie si n uare ce cauta in administratia blocului !!!??!!!.
Astept raspuns de la cineva avizat sau care are cunostinte in domeniu.
Multumesc anticipat.
Buna, tocmai despre presedinta blocului este vorba - EA face pe stapana locului .
scuze, dar m-a luat valul cu raspunsul de pe alt topic, si nu am mai fost atent la persoana :">
oricum, cititi cu atentie legea 230 si norma ei de aplicare, si aveti acolo solutiile necesare ;)
Buna ziua . Sunt pres. com. de cenzori la as. unde locuiesc, si ma confrunt cu o problema iscata de pres. asociatiei , si anume: A semnat un deviz pentru modernizarea liftului acum in gura ierni ( 25 octombrie 2008), fara a face sedinta de comitet, si fara a pune in discutie in fata comitetului devizul estimativ prezentat de firma cu care avem contract pentru intretinere lift, fara a avea anterior emiteri devizului o instiintare sau mai multe cu privire la reparatiile ce trebuiesc efectuate pentru a fi liftul pregatit in vederea verificarii ISCIR. Acest deviz s-a comunicat asociatiei dupa o luna de zile de la data primiri de catre asociatie instiintare de la ISCIR ca va veni un reprezentant pentru verificare.De mentionat faptul ca adm. nu este de acord cu acel deviz deoarece spune dumnealui ca nu are contractul cu firma respectiva sa poata vedea care sunt lucrarile ce le efectuiaza firma pentru suma pe care o primeste lunar ( adm. are numai 8 luni decand este angajat, si nu are acces la vechea documentatie a asociatiei nici cel putin la contracte), contract pe care pres.as. nu vrea sa-l prezinte atat adm. cat si mie ca cenzor ( am solicitat contractul de mai multe ori) si mai spune d-lui adm. ca sumele pt.piesele ce doresc a fi schimbate sunt triplate, ba chiar unele nu trebuiesc schimbate.Adm. mi-a prezentat situatia dar nu si pres.as. si mi-a comunicat ca firma a emis factura pt. 45% din deviz. In ad. gen. nu estre prinsa cheltuiala cu reparatia liftului in planul bugetar pe 2008, dar amem fond de reparatii incasat cu destinatie sigura ,adica reabilitarea termica, deci nu sunt bani pentru lift ( din punctul meu de vedere), singura suma pe care poate sa o foloseasca este de 2000.00RON ca si cheltuieli neprevazute.
Fata de cele prezentate mai sus va rog a mi se da un sfat cum ar trebui sa procedez eu ca si pres.com.de cenzori in aceasta situatie si daca exista o lege cu privire la contracte si lifturi in general, cum se procedeaza cu aceasta lucrare.
VA MULTUMESC MULT SI IMI CER SCUZE DACA EXPUNEREA MEA A FOST PREA DETAILATA.
din cite cunosc, acest gen de lucrari trebuiesc aprobate de adunarea generala a asociatiei, nu de catre comitetul executiv sau numai de presedinte. in adunarea generala s-a hotarit Bugetul de venituri si cheltuieli pe anul in curs si numai o adunare generala extraordinara l-ar putea modifica.
in cel mai rau caz, in situatia in care nu se mai putea functiona cu liftul in situatia in care era, trebuia invocat art25, alin 3) sau 4) (cel cu situatii exceptionale), si trebuia sa fie intocmit un tabel nominal prin care sa-si dea sau nu acordul fiecare dintre proprietari, pentru executia modernizarii liftului, aceasta fiind lucrare neprevazuta, urgenta sau nu, dupa cum hotaraste majoritatea. se recurge la aceasta metoda deoarece intrunirea adunarii generale exceptionale necesita timp, iar cei de la etajele superioare ar suferi destul din cauza acestui inconvenient, iar aceasta solutie ar urgenta efectuarea reparatiei. dar pentru aceasta este necesara aprobarea majoritatii proprietarilor/locatarilor acelui bloc sau acelei scari de bloc, PE BAZA DE TABEL NOMINAL
Va multumesc pt. raspuns ,dar dupa mentalitatea si interesul presedintei de asociatie este foarte greu sa rezolvi problema legal si cu niste documente legale ( ma refer la procese verbale), deoarece numai d-nei trebuie sa stie ce se face sau se desface in bloc pt. ca asa a fost invatata de fostul adm. . De mentionat faptul ca pe acea vreme presedinta com. de cenzori era o persoana recomandata de catre fostul adm., deci se lucra dupa interesul celor 3 persoane si dezinteresul membrilor comitetului executiv. Iar acum cand din com. de cenzori fac parte 3 pers din bloc si stiu cu ce se ,,mananca" o administrare de asociatie, nu-i mai convine presedintei si incearca sa faca anumite ,,nereguli". Nu stiu ce sa fac, cum sa fac sa inteleaga presedinta de asoc. ca trebuie facuta lucrarea cu acte in regula si sa existe aprob. ad.gen. sau cum asi putea sa opresc aceasta lucrare ( legal ma refer) deoarece sunt bani multi la mijloc si in primavara o sa fiu acuzata in ad. gen. ca am dat acordul pentru folosirea banilor pentru reabilitare termica la repararea liftului ( inafara de situatia prezentata de dl.FELIX34).
pai si cine va obliga sa semnati actele ?
cine semneaza isi asuma responsabilitatea privind acel document. daca este ilegal, nu are decit sa-l semneze. faceti o sesizare la pesedinte cu privire la neregulile expuse (in dublu exemplar, pt dvs si asociatie, care sa fie datat si semnat de ambele parti) si prin care va expuneti punctul de vedere si motivatia pentru care refuzati semnarea documentelor (cu citate din legile incalcate (cu articole si chiar citate), iar la sfirsit sa specificati ca semnatarii actelor respective isi asuma responsabilitatea deplina asupra ilegalitatilor comise. in acelasi timp, atentionati proprietarii sa nu semneze acte (tabele) care au o data anterioara (sa fie specificata exact data emiterii), iar aceste acte sa aibe la partea superioara denumirea exacta a actului respectiv, respectiv ... pentru ce a fost intocmit acel tabel, pentru a preintimpina niste falsuri ulterioare