avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1579 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... presedintele de bloc face abuz de functie !?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

presedintele de bloc face abuz de functie !?

Buna ziua la toata lumea.

Am si eu o dilema: presedintele de bloc a legitimat un musafir de-al meu intr-o seara pe cand acesta ma vizita pe la ora 21.00; musafirul nestiind cine e respectiva persoana { putea fi oricine } bineinteles ca nu ia aratat buletinul spunandu-i ca el vine in vizita la cineva si nu i se pare normal sa fie legitimat.

Auzind acestea m.am dus sa.l intreb pe presedintele de bloc care lege ai permite sa faca chestia asta,....acesta mi.a raspuns ca el detine cartea de imobil si ca ar avea acest drept.

Iar daca nu.i aduc buletinul musafirului meu sau o hartie de la administratia blocului unde acesta domiciliaza- ca sa vada el ca musafiul meu plateste undeva intretinerea , o sa ma puna la plata intretinerii cu o persoana in plus; mi se pare o aberatie totala. Eu stiu ca de legitimat o poate face doar un reprezentant al legii {polititst} .

Doresc sa stiu daca presedintele de bloc a facut abuz sau este depasit de situatie si n uare ce cauta in administratia blocului !!!??!!!.
Astept raspuns de la cineva avizat sau care are cunostinte in domeniu.
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: ContSters61266 , utilizator 23:47, 6 Noiembrie 2008
Va multumesc inca o data pt. sfat.
1. Asociatia Dv. are contract cu o firma de service ascensoare, altfel ascensorul nu poate functiona.
2 Firma prestatoare face un service lunar pentru care incaseaza un abonament. In cadrul acestui service firma nu face decat sa intretina mecanismele existente, fara aport de piese.
3. In vederea controlului IISCIR care se face anual, firma prestatoare face un deviz de lucrari necesare in care se includ piesele si mecanismele de inlocuit pentru care Asociatia trebuie sa plateasca o suma suplimentara fata de service-ul lunar.
4. Administratorul Dv. are pregatirea tehnica sau comerciala necesara pentru a sti in ce masura a fost incarcat devizul?
Daca DA atunci poate sa refuze lucrarea firmei prestatoare, daca NU atunci va trebui sa plateasca aceasta suma.
5. In cazul in care Asociatia Dv. refuza sa plateasca (deci si sa fie executata lucrarea de revizie anuala) firma prestatoare este obligata de autoritatea ierarhic superioara IISCIR sa inchida liftul. In acest caz se va declansa un conflict intre locatari si administratie pe de o parte si intre Asociatie si firma prestatoare pe de alta parte pentru ca firma va inchide liftul.
6. Vreau sa va spun ca liftul nu poate functiona decat dupa o revizie anuala si lucrari de intretinere cu aport de piese de schimb pe care asociatia le va plati. Ascensorul este un mecanism cu care niciun administrator, presedinte sau comisie de cenzori nu se poate juca...este vorba de a pune in pericol viata oamenilor, motiv pentru care IISCIR este foarte drastic in a aplica masurile de siguranta ce se impun. Cu alte cuvinte ori platiti ca sa functioneze liftul, ori nu platiti si atunci liftul se inchide.
7. Lucrarea se plateste pe liste, ca orice lucrare de intretinere sau reparatie si in general trebuie avuta in vedere cand se face planul de venituri si cheltuieli anual sau daca nu se prinde in acest plan se plateste pur si simplu pe liste, indiferent de anotimp.
D-na Helga50 sunt de acord cu d-voastra , si stiu ca ISCIR face verificari dar nu la un an ci la doi ani( asa este la noi), si ca firma face un deviz pt. problemele ce trebuiesc rezolvate in vederea verificari ISCIR. Problema mea nu este ca nu sunt de acord cu plata acelui deviz facut de firma de service , nu, doamne fereste . Eu consider ca o firma indiferent daca are un renume sau nu ( ma refer la firma de service pt.lift) are un registru pentru verificari la liftul respectiv si anunta sau atentioneaza asoci. cu privire la eventualele defectiuni minore sau majore. In cazul in speta firma respectiva desi a fost solicitata de mai multe ori nu a notat in acel p.v. sau registru si nici de la ultima verificare ISCIR nu s-a mai schimbat uleiul necesar functionarii liftului ( probabil ca s-a mai completat), iar acum vine cu deviz de modernizare nu de reparatii si printre alte piese ce trebuiesc schimbate a trecut si ulei, si butoni de la panoul din lift, si oglinda din lift (trebuia schimbata de anul trecut), si podeaua liftului ( care nu are nimic , numai linoleul trebuie schimbat) etc., la care la fiecare operatiune are un adaus de 40% din valoarea piesei drept manopera si la sfarsit aplica un procent de 10% din valoarea devizului pt. profit. Stiu fiecare firma procedeaza asa, dar tu ca si presedinte al asoci. nu semnezi devizul fara sa pui problema in comitet ( la noi se rezolva prob.asoci.la coltul blocului), si nu faci pe mecanicul de lift uneori. Asa cum am mai spus nu vreau sa fiu acuzata de catre proprietari ca am acceptat sa se foloseasca bani de la reabilitare la reparatii lift. Tocmai membri comitetului nu au vrut sa se mareasca fondul de reparatii decat cu destinatie sigura , adica reabilitarea termica, prin ad.gen..Daca nu se strangeau bani pt. reab.term. de unde se platea peste 10000.00RON in 2 saptamani si in luna noiembrie cand vine caldura de plata ?
Eu nu doresc decat sa se faca treaba asa cum trebuie legal , cu acte in regula ,si cu responsabilitate, iar comitetul si presedintele sa-si asume anumite responsabilitati , nu la o adica sa spuna ca adm. este de vina ca el nu stiu ce a facut sau a zis sau pres. com. de cenzori trebuia sa ia initiativa ca stie legile in vigoare si trebuie sa protejeze bani oamenilor ( asa este la noi in bloc). Cu privire la verif. ISCIR trebuia sa vina la verificare pana pe data de 30 septembrie 2008, nu a venit nici pana in ziua de azi, oare de ce? Daca cei de la ISCIR veneau si faceau p.v. atunci se stia sigur ce anume trebuie reparat sau inlocuit la lift sau opreau liftul si poate se facea o lucrare mai ampla si rezolvam problema o data pentru o foarte buna perioada de timp, dar nu s-a intamplat asa, oare de ce?
Nu stiu de ce a intarziat controlul, dar stiu ca atunci cand vin, daca la lift lipseste un geam inchid liftul (nu stiu daca pentru oglinda l-ar inchide....nu cred). Deci ei inchid liftul pentru orice pune in pericol viata sau sanatatea oamenilor. Deci remedierile trebuie facute inainte pentru ca altfel riscati sa stati cu liftul inchis pana va veti hotari sa platiti "modernizarea" liftului. Nu stiu daca va pot convinge ca aceasta "modernizare" e si utila si obliigatorie pe alocuri sau ca ea trebuie tratata ca orice reparatie. Daca nu a fost prevazuta cheltuiala pentru ea in bugetul de venituri si cheltuieli, atunci o puteti pune pe liste ca pe orice reparatie pe care o faceti la instalatia sanitara. Cred ca locatarii nu se vor opune, mai ales ca, in caz contrar, ar putea urca pe scari, uitandu-se cu jind la liftul de langa ei. Si inca ceva....nu mai birocratizati atat activitatea asociatiei.
AUTORIZAREA ISCIR pentru ascensoare se efectueaza la doi ani, nu la un an.
daca firma constata (la o verificare de rutina sau cind este solicitata pentru o reparatie) nereguli de natura sa puna in pericol integritatea si sanatatea utilizatorilor acestuia, ascensorul poate fi oprit pina la remedierea cauzei care a produs sistarea functionarii

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reparatie capitala lift, alegerea ofertelor cimpeanr cimpeanr Buna ziua, revin cu problema deja postata pe site cu referire la reparatia capitala a liftului. S-a tinut sedinta asoc de propr pe data de 21 , sedinta la care ... (vezi toată discuția)
Se poate trage la raspundere presedintele asociatiei pentru neinformarea locatarilor? romeo2312 romeo2312 Presedintele impreuna cu Comitetul executiv al Asociatiei de Proprietari nu au informat la timp pe locatari ca expira autorizarea ascensorului in luna ... (vezi toată discuția)
Grup furacios administrator-presedinte -cenzor ContSters153431 ContSters153431 sunt vicepresedinte la o asociatie. problema este ca cenzorul nu controleaza, presedintele face doar ce vrea administratorul sau el personal, cheltuielile si ... (vezi toată discuția)