avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 216 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Poti fi obligat sa demisionezi daca intri in concediu ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Poti fi obligat sa demisionezi daca intri in concediu medical?

Buna

Sora mea lucreaza la un restaurant si in ultimele zile a avut ceva probleme mai grave de sanatate si a facut niste investigatii medicale.In momentul in care si-a anuntat angajatorul despre situatia ei si ca i s-a prescris cateva zile de concediu medical pentru a termina investigatiile medicale, acesta i-a zis sa isi scrie demisia si sa isi caute alt job.Eu din cate stiu demisia ti-o dai din proprie initiativa,nu te poate obliga angajatorul.Eventual poate sa te dea afara, dar asta ar insemna sa faca disponibilizari si nu mai are voie sa angajeze alta persoana in loc,cel putin eu asa stiu. Intrebarea mea este daca anagjatorul poate sa o oblige sa demisioneze sau sa o dea afara pe motivul ca o sa aiba cateva zile de concediu medical.Va rog sa imi spuneti cum sa procedeze in acest caz si unde ar trebuii sora mea sa se adreseze.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: florin_iny , utilizator 16:59, 7 Februarie 2012
Nu poate nimeni sa te oblige sa demisionezi,dar inteleg ca sora ta a facut-o deja.In acest caz conducatorul unitatii este ,,acoperit'' dpdv legal, si nu i se poate imputa nimic.In cazul in care nu ar fi scris o demisie trebuia sa anunte ca are probleme medicale,sa mearga la doctor, iar la intoarcere sa aduca concediul medical, si sa-si continue munca.In cazul in care nu ar fi fost primita se putea adresa instantei (in cazul in care exista contract de munca).
Demiia este un act de vointa unilateral, prin urmare nimeni nu te poate obliga sa iti dai demisia.
Solutia este sa asteptati decizia de concediere. Înaintea acesteia trebuie urmata o anumita procedura. Cand primiti deciza mergeti la un avocati sa va ajute sa o contestati la Tribunal.
sora mea nu a demisionat,doar a fost la spital si l-a anuntat pe angajator ca i s-a prescris cateva zile de concediu medical si ca in urmatoarele zile o fie in concediu medical,urmad sa ii duca certificatul de concediu medical moment in care acesta ia zis sa isi dea demisia si sa isi caute alt job; la spital a fost in ziua libera, nu a plecat de la munca ca sa zica ca ar fi lipsit nemotivat sau ceva de genu.
Dragoste cu forta nu se poate, daca patronul e hotarat sa se desparta de angajat, va trebui sa o faca in mod legal adica sa plateasca intr-un fel luxul de a face cum vrea el, deci fie ii ofera o suma de bani la despartire, si numai atunci ar fi normal sa plece sora Dvs. fie si-o va lua singura probabil cu ajutorul unui avocat, asa cum foarte bine spune Dl. Milos mai sus....
multumesc pentru raspunsuri

Alte discuții în legătură

Prezint urmatoarea situatie: salariata bolnava de covid sunata ... braun braun prezint urmatoarea situatie: salariata bolnava de covid sunata de patron sa se intoarca la munca mai repede ,desi nu se terminase periaoda de izolare la ... (vezi toată discuția)
Concediere in timpul sarcinii? aba1011 aba1011 Tocmi am fost anuntata ca departamentul de vanzari directe din cadrul firmei se desfiinteaza in toata tara de la inceputul lui decembrie.Inca nu mi s-a inmanat ... (vezi toată discuția)
Refuz concediu George Nisa George Nisa Bună ziua. As dori sa știu cum să procedez în cazul în care șeful mi-a refuzat concediul în perioada sărbătorilor de iarnă. Si asta nu este tot, am ... (vezi toată discuția)