avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 334 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Mesaje vulgare prin SMS
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Mesaje vulgare prin SMS

O colega de-ale mele are o mare tristete: un nebun o suna in disperare si ii trimite SMS-uri cu tenta erotica. Am reusit sa verific, o face de pe o cartela pre-platita, deci nu poate fi identificat pe cai normale.
Si-a setat telefonul pentru rejectarea apelurilor, dar tot e un stres mare pentru ea. Are familie, copii, probleme si numai de asa ceva nu are nevoie.
Care ar fi calea legala si, mai ales, sansele de a-l gasi si pedepsi?
Multumesc!
Florin
Cel mai recent răspuns: BIGHY , utilizator 01:18, 9 Februarie 2012
xuser, ia citeste dumneata art. 91 ^1 , alin. 8 si 9 , daca ai timp.Asta ca idee, fiindca s-ar putea ca si organele de up sa considere ca nu e mare lucru primirea unor sms-uri de acel gen.
legally_aid...eu dadeam spre altceva, spre egalitatea dintre sexe..da, clar, ii poate afecta viata familiala daca cei din familie; sot, copii...sunt cazuti din luna si nu inteleg ca acel care da sms-urile alea, are ceva probleme...daca are un sot intelegator, o incurajeaza sa nu le ia in seama..clar, ciao
Dpdv penal, doamna nu poate face nimic. Trimiterea mesajelor cu tenta erotica nu este o infractiune

In noul Cod penal va fi infractiune hartuirea , desi infractiunea nu se cheama explicit ,,hartuire sexuala,, se incadreaza la infractiuni contra libertatii persoanei.Se pedepseste cu inchisoare de la 1 la 6 luni hartuirea prin mesaje, telefoane sau urmarire. Incriminarea hartuirii este urmarea aparitiei unui numar mare de astfel de cazuri, in special impotriva femeilor.
Textul suna astfel:


Art. 206 Hartuirea
(1) Fapta persoanei care, in mod repetat, urmareste victima ori ii supravegheaza locuinta, locul de munca sau alte locuri frecventate de catre aceasta, cauzandu-i astfel o stare de temere, se pedepseste cu inchisoare de la 3 la 6 luni sau cu amenda.
(2) Efectuarea de apeluri telefonice sau comunicari prin mijloace de transmitere la distanta, care prin frecventa sau continut alarmeaza victima, se pedepseste cu inchisoare de la o luna la 3 luni sau cu amenda, daca fapta nu constituie o infractiune mai grava.
(3) Actiunea penala se pune in miscare la plangerea prealabila a persoanei vatamate.

Da, in viitorul cod penal aceasta fapta va fi incriminata, cum ar fi si normal, dar, din pacate, pana atunci fapta nu constituie infractiune.

Alte discuții în legătură

Am fost amenințat cu bătaia dacă nu trimit poze în ipostaze indecente. cum mă pot apăra? Daniel12 3georgel Daniel12 3georgel Am fost amenințat de un individ pe Facebook că dacă nu-i trimit poze în ipostaze indecente mă va bate. I-am dat block. Dar ma sunat și ma amenințat că ... (vezi toată discuția)
Hartuirea morala,un caz de proces? dumitru23 dumitru23 buna ziua,am si eu o nelamurire,hartuirea morala poate fi un caz de proces.stau intr-o zona cu oameni mai putin educati si de ceva timp am o problema cu o ... (vezi toată discuția)
Hartuire prin sms eu_200014 eu_200014 Buna, As vrea sa stiu daca ma poate ajuta cineva si pe mine cu un sfat.Primesc sms-uri de la un numar pe care-l cunosc.Continutul acestora este insultator.La ... (vezi toată discuția)