avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 657 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... formulare ANAF avocat stagiar
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

formulare ANAF avocat stagiar

Buna ziua!
In afara de declaratiile 392 B, 200 si 220, mai tb sa depun vreo alta declaratie la ANAF?
Sunt avocat stagiar, anul trecut m-am inregistrat la ANAF, sunt in anul doi de stagiatura. Multumesc!
Ultima modificare: Vineri, 3 Februarie 2012
lisette, utilizator
Cel mai recent răspuns: Contabilitate sector 4 evoCONTA , Contabil 22:22, 3 Februarie 2012
Doar declaratiile mentionate le aveti de depus.
Cum completez 392 B daca nu am registru inventar?
Mai sunt in termen sa cumpar acest registru sau primesc amenda?:D
Se poate si fara registru?
Aceiasi situatie stagiar anul 2
Multumesc
Ultima modificare: Vineri, 3 Februarie 2012
aacristinaaa, utilizator
Declaratia 392 B

Formularul "Declaratie informativa privind livrarile de bunuri, prestarile de servicii si achizitiile efectuate in anul...." se depune la organul fiscal competent, pana la data de 25 februarie, inclusiv, a anului urmator celui de raportare.

Formularul "Declaratie informativa privind livrarile de bunuri, prestarile de servicii si achizitiile efectuate in anul...." se depune, in format electronic, astfel:
- la registratura organului fiscal competent;
- la posta, prin scrisoare recomandata.

Formatul electronic depus pe suport electronic va fi insotit de formularul editat de persoana impozabila cu ajutorul programului de asistenta, semnat si stampilat, conform legii.

Formularul se editeaza in doua exemplare:
- 1 exemplar se depune la unitatea fiscala, impreuna cu suportul electronic;
- 1 exemplar se pastreaza de catre persoana impozabila.

Formatul electronic al formularului "Declaratie informativa privind livrarile de bunuri, prestarile de servicii si achizitiile efectuate in anul...." se obtine prin folosirea programului de asistenta.

Programul de asistenta este pus la dispozitia contribuabililor gratuit de unitatile fiscale sau poate fi descarcat de pe site-ul Ministerului Finantelor Publice, portalul Agentiei Nationale de Administrare Fiscala.


Completarea formularului se face astfel:

Sectiunea "Date de identificare a persoanei impozabile neinregistrate in scopuri de TVA"

Caseta "Cod de identificare fiscala" se completeaza prin inscrierea codului de identificare fiscala al persoanei impozabile.
Inscrierea cifrelor in caseta se face cu aliniere la dreapta.
Caseta "Denumire/Nume, prenume" se completeaza cu denumirea persoanei juridice, asociatiei sau a entitatii fara personalitate juridica, ori cu numele si prenumele persoanei fizice, dupa caz.
Caseta "Domiciliul fiscal" se completeaza cu datele privind adresa domiciliului fiscal (sediul social, sediul sau domiciliul fiscal, dupa caz, al persoanei impozabile).

Sectiunea "Date de identificare a imputernicitului"

Se completeaza doar in cazul in care depunerea declaratiei informative se realizeaza printr-un imputernicit desemnat in conditiile art. 18 din Ordonanta Guvernului nr. 92/2003 privind Codul de procedura fiscala, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare.
- Denumirea/ Nume, prenume - se inscriu denumirea/numele si prenumele persoanei impozabile care a fost imputernicita de persoana impozabila neinregistrata in scopuri de TVA;
- Cod de identificare fiscala - se inscrie codul de identificare fiscala al persoanei imputernicite;
- Domiciliul fiscal - se inscriu datele privind adresa domiciliului fiscal al imputernicitului desemnat;
- Nr. act imputernicire si data - se inscriu datele privind numarul si data actului de imputernicire.

Sectiunea "Cifra de afaceri"

Se inscrie cifra de afaceri realizata la finele anului de raportare, care trebuie sa fie inferioara sumei de 35.000 de euro, calculata in echivalent lei, potrivit legii, respectiv inferioara sumei de 119.000 lei.
Sectiunea "Livrari de bunuri si prestari de servicii catre:"
Randul 1 - Coloana "Valoare" se completeaza cu baza de impozitare inscrisa in "Jurnalul pentru vanzari", pentru livrarile de bunuri si prestarile de servicii efectuate catre persoanele inregistrate in scopuri de TVA.
Randul 2 - Coloana "Valoare" se completeaza cu baza de impozitare inscrisa in "Jurnalul pentru vanzari", pentru livrarile de bunuri si prestarile de servicii efectuate catre persoane neinregistrate in scopuri de TVA .

Sectiunea "Achizitii de la:"

Randul 1 - Coloana "Valoare" se completeaza cu baza de impozitare inscrisa in "Jurnalul pentru cumparari", pentru achizitii efectuate de la persoane inregistrate in scopuri de TVA.
Randul 1 - Coloana "TVA" se completeaza cu valoarea TVA inscrisa in "Jurnalul pentru cumparari", pentru achizitiile efectuate de la persoane inregistrate in scopuri de TVA.
Randul 2 - Coloana "Valoare" se completeaza baza de impozitare inscrisa in "Jurnalul pentru cumparari", pentru achizitii efectuate de la persoane neinregistrate in scopuri de TVA.
Randul 2 - Coloana "TVA" nu se completeaza.
Avocatii trebuie sa aibe jurnal pentru vanzari?
Ultima modificare: Vineri, 3 Februarie 2012
Stefan Bicov, Avocat
Cred ca avocatii trebuie sa-si angajeze contabila:D

Alte discuții în legătură

Declaratia 392 anaf mariana_marian1778 mariana_marian1778 Buna seara.Imi poate spune cineva ce contine declaratia 392 pe care trebuie s-o depuna PFA-urile la fisc pana in 25 februarie? Cifra de afaceri,prestari de ... (vezi toată discuția)
Declaratia 392/a deacroxana deacroxana In categoria -Livrari catre persoane neinregistrate in scopuri de tva- intra si persoanele fizice, care nu sunt organizate ca pfa nici II, sunt simpli ... (vezi toată discuția)
Declaratia 392b- nelamuriri Marius Jeler Intreprindere Individuala Marius Jeler Intreprindere Individuala Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu un raspuns. Am o ii si am cumparat un aparat de 5000 lei fara TVA. In declaratia 392B cuprind si TVA -ul aferent sumei ... (vezi toată discuția)