avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 624 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general declaratia 392/A
Discuție deschisă în Contabilitate în general

declaratia 392/A

In categoria -Livrari catre persoane neinregistrate in scopuri de tva- intra si persoanele fizice, care nu sunt organizate ca pfa nici II, sunt simpli cumparatori.?+
Cel mai recent răspuns: Popa Adrian , Contabil 12:45, 14 Februarie 2011
Nu, acestia nu intra aici.
Dar atunci am o problema, cifra de afaceri este de 1815 lei ( vandut pantofi conform obiectului de activitate). Eu am emis facturi pe baza de CNP client la persone fizice in valoare de 1815 lei + TVA.

In acest caz atunci nu mai depun 392A?
NU inteleg, nu aveti casa de marcat fiscala? De ce ati emis facturi?
nu avem casa de marcat. firma este in insolventa si ii vindem stocul
INSTRUCTIUNI
pentru completarea formularului (392 A)
"Declaratie informativa privind livrarile de bunuri si prestarile de servicii efectuate in anul...."

Formularul "Declaratie informativa privind livrarile de bunuri si prestarile de servicii efectuate in anul ...." se completeaza de catre persoanele impozabile inregistrate in scopuri de TVA, potrivit dispozitiilor art. 153 din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, a caror cifra de afaceri, efectiv realizata la finele anului calendaristic, este inferioara sumei de 35.000 de euro, calculata in echivalent lei, potrivit legii, respectiv inferioara sumei de 119.000 lei.
Formularul "Declaratie informativa privind livrarile de bunuri si prestarile de servicii efectuate in anul...." se depune la organul fiscal competent, pana la data de 25 februarie, inclusiv, a anului urmator celui de raportare.
Formularul "Declaratie informativa privind livrarile de bunuri si prestarile de servicii efectuate in anul...." se depune, in format electronic, astfel:
- la registratura organului fiscal competent;
- la posta, prin scrisoare recomandata.
Formatul electronic depus pe suport electronic va fi insotit de formularul editat de persoana impozabila cu ajutorul programului de asistenta, semnat si stampilat, conform legii.
Formularul se editeaza in doua exemplare:
- 1 exemplar se depune la unitatea fiscala, impreuna cu suportul electronic;
- 1 exemplar se pastreaza de catre persoana impozabila.
Formatul electronic al formularului "Declaratie informativa privind livrarile de bunuri si prestarile de servicii efectuate in anul...." se obtine prin folosirea programului de asistenta.
Programul de asistenta este pus la dispozitia contribuabililor gratuit de unitatile fiscale sau poate fi descarcat de pe site-ul Ministerului Finantelor Publice, portalul Agentiei Nationale de Administrare Fiscala.
Completarea formularului se face astfel:
Sectiunea "Date de identificare a persoanei impozabile inregistrate in scopuri de TVA"
Caseta "Cod de identificare fiscala" se completeaza prin inscrierea codului de inregistrare in scopuri de TVA (codul de identificare fiscala precedat de prefixul RO).
Înscrierea cifrelor in caseta se face cu aliniere la dreapta.
Caseta "Denumire/Nume, prenume" se completeaza cu denumirea persoanei juridice, asociatiei sau a entitatii fara personalitate juridica, ori cu numele si prenumele persoanei fizice, dupa caz.
Caseta "Domiciliul fiscal" se completeaza cu datele privind adresa domiciliului fiscal (sediul social, sediul sau domiciliul fiscal, dupa caz) al persoanei impozabile.
Sectiunea "Date de identificare a reprezentantului fiscal"
Se completeaza doar in cazul in care depunerea declaratiei informative se realizeaza prin reprezentantul fiscal desemnat potrivit legii.
-Denumirea/ Nume, prenume – se inscriu denumirea/numele si prenumele persoanei impozabile care a fost desemnata ca reprezentant fiscal de catre persoana impozabila straina.
-Cod de identificare fiscala – se inscrie codul de inregistrare in scopuri de TVA atribuit reprezentantului fiscal pentru activitatea proprie.
-Domiciliul fiscal se completeaza cu datele privind adresa domiciliului fiscal al reprezentantului desemnat de persoana impozabila.
Sectiunea "Cifra de afaceri"
Se inscrie cifra de afaceri realizata la finele anului de raportare, care trebuie sa fie inferioara sumei de 35.000 de euro, calculata in echivalent lei, potrivit legii, respectiv inferioara sumei de 119.000 lei.
Sectiunea "Livrari de bunuri si prestari de servicii catre:"
Randul 1 – Coloana "Valoare" se completeaza cu baza de impozitare inscrisa in "Jurnalul pentru vanzari", pentru livrarile de bunuri si prestarile de servicii efectuate catre persoanele inregistrate in scopuri de TVA.
Randul 1 – Coloana "TVA" se completeaza cu valoarea TVA inscrisa in "Jurnalul pentru vanzari", pentru livrarile de bunuri, prestarile de servicii efectuate catre persoanele inregistrate in scopuri de TVA.
Randul 2 – Coloana "Valoare" se completeaza cu baza de impozitare inscrisa in "Jurnalul pentru vanzari", pentru livrarile de bunuri, prestarile de servicii efectuate catre persoanele neinregistrate in scopuri de TVA.
Randul 2 – Coloana "TVA" se completeaza cu valoarea TVA inscrisa in "Jurnalul pentru vanzari", pentru livrarile de bunuri si prestarile de servicii efectuate catre persoane neinregistrate in scopuri de TVA.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratia 392 anaf mariana_marian1778 mariana_marian1778 Buna seara.Imi poate spune cineva ce contine declaratia 392 pe care trebuie s-o depuna PFA-urile la fisc pana in 25 februarie? Cifra de afaceri,prestari de ... (vezi toată discuția)
Formulare anaf avocat stagiar lisette lisette Buna ziua! In afara de declaratiile 392 B, 200 si 220, mai tb sa depun vreo alta declaratie la ANAF? Sunt avocat stagiar, anul trecut m-am inregistrat la ... (vezi toată discuția)
Declaratia 392b - pfa norma de venit danielandrei danielandrei La sectiunile III si IV, adica cifra de afaceri si livrari, se inscrie valoarea facturilor emise sau norma de venit? (vezi toată discuția)