avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 527 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita mostenire
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita mostenire

Buna seara am si eu o intrebare...Tatal meu a decedat in urma cu 3 ani. Mie, fratelui meu si mamei mele neau ramas o masina dacia 1310 si un apartament. S-a facut succesiunea pe masina dar pe apartament inca nu. Adica avem titluri de mostenitori dar pe apartament nu am facut succesiune. In cazul in care din cauza unei facturi neachitate la cosmote care a fost cedata unei firme de recuperari cum se procedeaza? Se pune executare pe masina si pe apartament sau in cazul in care inca nu s-a facut succesiune pe apartament trebuie sa il scoata pe tatal meu din diviziune sau ceva de gen? Daca acasa mi-ar veni ceva de executare silita in urma unui proces se mai poate plati in rate acea datorie de exemplu din pensia mamei mele sau se trece direct la bunurile imibile? Va rog astept un raspuns ca sunt foarte nedumerita.
Cel mai recent răspuns: anabella27 , utilizator 20:20, 2 Iunie 2014
Daca tatal a decedat nu mai poate fi executat el.
Se vor executa mostenitorii.
Vor lua din banii de mostenire.
Executarea poate avea loc asupra mostenitorilor, intrucat acestia mostenesc atat activul succesoral (bunurile ) cat si pasivul succesoral (datoriile).
Executarea silita poate fi exercitata in toate formele, adica atat prin poprirea veniturilor cat si prin vanzarea bunurilor imobile sau mobile.
Ultima modificare: Duminică, 1 Iunie 2014
Ofelia Teodorescu, Avocat
Se prea poate sa nu se procedeze deloc daca dreptul creditorului e prescris. Cand a fost data scadenta a facturii ?
Chiar daca ajungeti la executare silita, nu se va putea cere executarea imobiliara pt datorii mai mici de 10 mii lei.
abonamentul se incheia in decembrie 2009 iar data scadenta a facturii restante mai 2009.La suma de 10000 lei sunt in stare sa puna penalizari sa ajunga si la acea suma. Debitul afost de 1100 lei din care s-a mai achitat 580. Va referiti la total adica debit si penalizari sa fie 10000 lei? Ca eu cred ca de 3 ani au ajuns la aceasta suma mi-au calculat 0.5% * 1100. Pe mine mar interesa daca din prima faza daca se ajunge la executare iti vine titlu executoriu si iti iau casa fara drept de apel chiar daca nu s-a facut succesiune pe ea sau poti avea si alte variante? Sau se poate ajunge in tribunal noi sa nu fim anuntati si sa se judece in lipsa?Va multumesc.
Ultima modificare: Duminică, 1 Iunie 2014
anabella27, utilizator
Tot ce datorati ar trebui sa ajunga la 10 mii de lei, cu tot cu cheltuieli de judecata, pt ca veti ajunge la judecata unde veti putea sa invocati si prescriptia dreptului la actiune. va fi proces pt ca nu au un titlu executoriu.
Pana la urma, cat va solicita firma de recuperari ?

Alte discuții în legătură

Datorii persoana decedata anabella27 anabella27 tatal meu a avut la cosmote doua abonamente. In anul 2009 unu din ele nu a mai fosy platit deoarece suma era f mare. cam dupa un an o firma e recuperari a ... (vezi toată discuția)
Abonament telefonie mobila mihay27 mihay27 Buna seara.Am si eu o problema putin mai delicata dar va rog mult sa imi raspundeti. In anul 2007 tatal meu a facut la cosmote 2 abonamente dintre care unul ... (vezi toată discuția)
Executor judecatoresc ContSters347381 ContSters347381 Buna ziua...Tatal meu a facut in 2007 un abonament la o firma de telefonie mobile. A achitat 1 an si jumatate si cand i-a venit factura 1100 lei nu a mai ... (vezi toată discuția)