avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 320 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisie cu preaviz in perioada de proba?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisie cu preaviz in perioada de proba?

Buna seara,

Stie cineva daca in perioada de proba de 3 luni este nevoie de preaviz in caz de demisie? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: romanik , utilizator 08:52, 9 Decembrie 2011
Potrivit art. 31 alin. 3 din Codul muncii, Pe durata sau la sfârşitul perioadei de probă, contractul individual de muncă poate înceta exclusiv printr-o notificare
scrisă, fără preaviz, la iniţiativa oricăreia dintre părţi, fără a fi
necesară motivarea acesteia.
Deci nu este nevoie de preaviz ci de o simpla notificare
cristiana_h a scris:

Buna seara,

Stie cineva daca in perioada de proba de 3 luni este nevoie de preaviz in caz de demisie? Multumesc!


Daca va dati demisia, atunci regula in materie de incetare a contractului individual de munca din initiativa salariatului este incetarea dupa expirarea unui termen de preaviz, in conditiile art. 81 C. muncii.

Daca doriti o incetare a c.i.m. fara preaviz in perioada de proba, atunci sunt incidente prevederile art.31 alin.3 C.mun. la care s-a facut referire in mesajul anterior.
Multumesc!
Asta voiam sa stiu... cu privire la perioada de proba ca atare, nu dupa.

O zi buna tuturor!
Revin la subiect...
Am o prietena in situatia mai sus expusa, conditiile ii sunt de nesuportat acolo, astfel incat ma intreba daca in perioada de proba are optiunea de a intra in concediu medical.

Se cauta orice solutii de evadare! :)

Va multumesc din nou!
Poate intra si in concediu medical dar mai bine este sa inceteze CIM prin notificare in perioada de peoba, asa cum au spus colegii mei.

Alte discuții în legătură

Angajat cu perioada de proba 3 luni - vreau sa imi pun demisia, trebuie sa mai stau in preaviz? elmauss elmauss buna seara, lucrez la o societate in perioada de proba de 3 luni , incepand din 9 ianurie a.c. si am gasit un job mai bun drept urmare vreau sa imi pun ... (vezi toată discuția)
Somaj dupa perioada de proba Sheli Sheli In cazul unui contract de munca incheiat pe perioada determinta de 1 an, dar cu perioada de proba 3 luni, ce variante are la dispozitie angajatul pentru a ... (vezi toată discuția)
Demisie in perioada de proba IlieBC IlieBC Buna ziua, Zilele acestea am fost intrebat de clauzele incetarii contractului de munca. Persoana respectiva se afla in perioada de proba (90 de zile, din ... (vezi toată discuția)