avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 303 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisia incazul contractului pe perioada determinata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisia incazul contractului pe perioada determinata

Buna seara! Am si eu o intrebare, luni, in 30.01 am incheiat un contract pe perioada determinata din data de 01.02-01.04, urmand ca astazi 31.01 sa urmez un fel de initiere. In urma activitatii de astazi am constatat ca nu as dorii sa continui sa activez la acest job. Pot depune o cerere de demisie in acest caz? Mentionez ca pe contract, nu apare nici un fel de clauza de reziliere sau orice alta sanctiune. Multumesc mult.
Ultima modificare: Miercuri, 1 Februarie 2017
Cornel Vasile, Consilier juridic
Cel mai recent răspuns: claudiastoi , utilizator 10:27, 1 Februarie 2017
Angajatorul v-a trimis la medicina muncii?
nu, inca nu
Atunci va dati demisia cu acordul partilor.
1. Nu exista demisie cu acordul partilor ... demisia poate fi cu sau fara preaviz.

Asadar, fie solicitati incetarea raportului de munca prin demisie- art.81 C.mun., fie cu acordul partilor - art.55 lit.b C.mun.

2. De asemenea, verificati in c.i.m. daca aveti mentionata o perioada de proba.

Daca da, atunci avand in vedere prevederile art.85 C.mun., incepand cu data de 01.02.2017 aveti la dispozitie maxim 5 zile lucrătoare pentru a depune o notificare in baza art.31 alin.3 C.mun. de incetare a c.i.m.

Art.31 C.mun.,
....
(3) Pe durata sau la sfarsitul perioadei de proba, contractul individual de munca poate inceta exclusiv printr-o notificare scrisa, fara preaviz, la initiativa oricareia dintre parti, fara a fi necesara motivarea acesteia.
.....
Multumesc frumos!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de munca alexapaula alexapaula Buna ziua, Am semnat un contract de munca pe o perioada de 6 luni ca asistent vanzari. In momentul de fata sunt in perioada de proba. As dori sa stiu daca ... (vezi toată discuția)
Demisie din functie de conducere in perioada de proba de 45 zile ... F Rusu F Rusu Demisie din functie de conducere in perioada de proba de 45 zile poate fi demisie la zi? (vezi toată discuția)
Demisie nicoleta78 nicoleta78 Buna ziua ! Va rog sa ma ajutati cu un raspuns in problema cu care ma confrunt. In cursul zlei de ieri mi-am dat demisia de la compania unde lucram. Am ... (vezi toată discuția)