avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 543 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Cultură generală subtrece
Discuție deschisă în Cultură generală

subtrece

Va rog daca poate sa spuna cineva ce inseamna,ce semnifica ,(nustiu cum sa spun)defapt cuvintul SUBTRECE am cautat prin dictionare dar inzadar.este dela o poezie ci suna cam asa:zimbetul tau drag inima-mi subtrece,defapt eu am compus dar casa fie ok.vreau neaparat sa stiu de acest cuvint.
Cel mai recent răspuns: ContSters227075 , utilizator 07:56, 6 Februarie 2012
Cata vreme cuvantul nu exista in dex, mai bine il inlocuiti cu unul care exista:)

De pilda:

Zambetul tau larg
Prin inima-mi trece ......

sau

Zambetul tau larg
Inima-mi strapunge ....

Apropos, care e continuarea? :rolleyes:
Cred ca ar fi mai bine sa folositi cuvinte care plac cititorului si il determina, dupa ce a terminat de citit poezia dvs., sa se gandeasca la intreg ansamblul ei si nu la un cuvant pe care nu l-a inteles.
Admir vointa dvs., dar nu va transformati intr-un epigon (conform DEX - EPIGÓN, epigoni, s. m. Scriitor (de valoare minoră) care imită mijloacele de expresie specifice unui mare scriitor, unui curent sau unei școli literare de prestigiu. ♦ Urmaș, succesor (lipsit de valoare). – Din germ. Epigone, fr. épigone. ).

Succes in continuare cu poezia dvs. si incantati-ne si pe noi cu scrierile dvs.
nu am avut timp sa mai compun,dar multumesc pentru sfaturi DA e cu totul altceva asa multumesc mult pentru ajutor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Metoda de a deveni sarlatan -cele 10 porunci ale sarlatanilor rodica_post rodica_post Cele 10 porunci ale Sarlatanilor sunt : 1.-Ascultai-va cu atentie Victima,sa nu vorbiti repede ! 2.-Nu dati niciodata impresia ca sunteti plictisit ... (vezi toată discuția)
Au inceput inscrierile pentru editia a x-a, jubiliarĂ Maran Corina Maran Corina „Romeo şi Julieta la Mizil”-ediția X-a Festivalul Internațional de Poezie și Epigramă „Romeo și Julieta la Mizil” a început în 2007, la 100 ... (vezi toată discuția)
Intra aici cu sufletul si esti mai acasa ca oriunde... justitiarul3 justitiarul3 Daca iubesti poezia, daca esti fascinat de frumusetea cuvantului... nu sta pe ganduri, scrie, scrie asa cum stii tu, incepe cu putin si mai ales nu-ti fie ... (vezi toată discuția)