avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 718 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... pot sa am mai multe CIM la acelas angajator
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

pot sa am mai multe CIM la acelas angajator

Pot sa lucrez pe firma mea cu 2 ore Economist(pentru a-mi tine evidenta contabila) si cu 6 ore Lucrator comercial?
Sau pot sa fiu incadrat cu 8 ore ca si Economist dar in acelas timp sa si vand in magazin?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:11, 5 Februarie 2012

Conf Art. 35 din Codul muncii prevede: „Orice salariat are dreptul de a cumula mai multe functii, in baza unor contracte individuale de munca, beneficiind de salariul corespunzator pentru fiecare dintre acestea“.
Art.35 C.mun. dispune:
(1) Orice salariat are dreptul de a munci la angajatori diferiti sau la acelasi angajator, in baza unor contracte individuale de munca, beneficiind de salariul corespunzator pentru fiecare dintre acestea.
(2) Fac exceptie de la prevederile alin. (1) situatiile in care prin lege sunt prevazute incompatibilitati pentru cumulul unor functii.

Asadar, in speta, din punct de vedere strict juridic, raspunsul este afirmativ. Nu exista baza legala pentru a se contesta dreptul constitutional al salariatului de a incheia contracte de munca in regim de cumul de functii nu numai pentru angajatori diferiti, dar chiar si pentru acelasi angajator.

Prin urmare, puteti incheia un c.i.m. pentru functia de economist si un c.i.m. pentru cea de lucrator comercial...ambele pot fi cu norma intreaga.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

2 cim la firma danaeconomist danaeconomist Este corect ca un salariat sa aiba CIM pentru 4 ore ca economist si la aceeasi firma inca un CIM tot de 4 ore ca persoana desemnata pentru activitati de ... (vezi toată discuția)
Ce inseamna cumul de functii motriuc_radu motriuc_radu Ce inseamna cumul de functii ? Se poate aplica si in firmele private (vezi toată discuția)
1 angajat - 2 cim uri silvia99 silvia99 va rog frumos: am un angajat receptioner - 8 h/zi. doresc sa ii dau si atributii de conta primara (intrucat a terminat o facultate de profil si se pricepe); ... (vezi toată discuția)