avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 709 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... 2 CIM la firma
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

2 CIM la firma

Este corect ca un salariat sa aiba CIM pentru 4 ore ca economist si la aceeasi firma inca un CIM tot de 4 ore ca persoana desemnata pentru activitati de transport ?

Va multumesc pentru raspuns !
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 11:45, 12 August 2015
Art.35 C.mun.
(1) Orice salariat are dreptul de a munci la angajatori diferiţi sau la acelaşi angajator, în baza unor contracte individuale de muncă, beneficiind de salariul corespunzător pentru fiecare dintre acestea.
(2) Fac excepţie de la prevederile alin. (1) situaţiile în care prin lege sunt prevăzute incompatibilităţi pentru cumulul unor funcţii.

Codul Muncii prevede la art.35 dreptul salariatului de a cumula mai multe functii la acelasi angajator, in baza unor contracte individuale de munca, beneficiind de salariul corespunzator pentru fiecare dintre acestea.

Codul muncii nu face distinctia intre diferitele tipuri de contracte de munca care pot fi incheiate de o singura persoana, astfel incat acestea pot fi, dupa caz, cu norma intreaga sau cu timp partial, pe perioada nedeterminata sau pe perioada determina, la angajatori diferiti sau la acelasi angajator.

In speta, este posibil ca un angajat sa aiba doua c.i.m. la acelasi angajator.
1. Din Codul muncii:

Art. 35
(1) Orice salariat are dreptul de a munci la angajatori diferiti sau la acelasi angajator, in baza unor contracte individuale de munca, beneficiind de salariul corespunzator pentru fiecare dintre acestea.

(2) Fac exceptie de la prevederile alin. (1) situatiile in care prin lege sunt prevazute incompatibilitati pentru cumulul unor functii.

2. - Poate sa aiba si ambele CIM cu 8 ore sau unul cu 8 ore si altul cu 4 ore.
- Sau, asa cum ziceti dvs., fiecare CIM cu cate 4 ore.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incadrare inspector resurse umane vmkriss vmkriss Cum este mai corect: 1.Pot pastra incadrarea de economist in cadrul Financiar Contabilitate si sa preiau prin decizie interna departamentul de resurse umane ... (vezi toată discuția)
Pot sa am mai multe cim la acelas angajator bizica bizica Pot sa lucrez pe firma mea cu 2 ore Economist(pentru a-mi tine evidenta contabila) si cu 6 ore Lucrator comercial? Sau pot sa fiu incadrat cu 8 ore ca si ... (vezi toată discuția)
Angajare 8 ore la doua locuri de munca Ruslana1 Ruslana1 Buna ziua. As dori sa stiu daca este posibil ca o persoana sa fie angajata la doua societati diferite, cu norma intreaga de 8 ore/zi. Multumesc. (vezi toată discuția)