avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 517 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... rascumparare polita asigurare viata URGENTA
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

rascumparare polita asigurare viata URGENTA

Buna. Am O problema majora cu astra - societate de asigurare. in cursul anului 2008 am incheiat un contract cu ei intrucat la sc la care am lucrat era necesara o asigurare de viata. suma standard este de 205 lei / trimestru, insa eu am inserat clauze suplimentare, achitand trimestrial o rata de 356 lei.

DUpa 3 ani as putea rascumpara asigurarea de viata, insa mi s-a comunicat faptul ca dupa ce am platit 3 ani 4800 lei valoarea rascumpararii se ridica la suma de 1200 lei. adica valoarea de rascumparare se raporteaza la valoarea standard al asigurarii si nu la valoarea ralaa achitata de catre subsemnata.

mentionez ca astra mi-a comunicat un desfasurator referitor la valoarea de rascumparare anuala, insa aceasta anexa care face parte integranta din contract nu am semnat-o.

ce este de facut? are rost sa ma indrept catre instanta de judecata, luand in calcul valoarea costului - avocat, taxa de timbru, timp - sau este mai rentabil sa accept suma indicata de ASTRA?

se pot invoca clauzele abuzive?
Cel mai recent răspuns: Ciobanu Vasile , Mediator 10:04, 8 Februarie 2012
mai curand mergeti la ei si vedeti cum au calculat. raspcumpararile , inainte de termen sunt mult mai mici decat sumele date...tocmai asta este si afacerea, de se chinuiesc sa ne convinga sa ne asiguram cu asa spor!

daca nu este o greseala de calcul, sansele sunt ff. mic in instanta, deoarece au contracte tip foarte bune si in favoarea lor.
Ar trebui sa cititi cu atentie contractul de asigurare. Mai mult ca sigur este mentionat si cum se va calcula valoarea rascumpararii inainte de termen daca acea anexa nu a fost atasata la contractul initial (este doar cu caracter informativ). De regula toate aceste date sunt mentionate in conditiile de asigurare pe care vi le insusiti odata cu semnarea contractului.
O actiune in instanta ar fi inutila in aceste circumstante.
Daca ati semnat contractul in care se specifica si anexa in care sunt prezentate calculele pentru rascumparare, aceasta este ca si insusita de dvs., chiar daca nu ati semnat anexa in sine.Intr-adevar, valorile de rascumparare sunt foarte mici la acest tip de contracte.Solutii ar fi 2: sa asteptati si sa platiti in continuare prima de asigurare pana la incheierea contractului, sau sa va multumiti cu suma oferita de rascumparare.
Trebuie sa tineti cont de faptul ca acele clauze suplimentare, au un caracter similar riscurilor CASCO (prima se plateste iar daca nu se produce evenimentul asigurat in timpul celor 12 luni, se consuma , trebuie platita din nou)
contactati un avocat care sa studieze contractul de asigurare, si sa incerce o eventuala conciliere cu ASTRA si cu aceasta ocazie sa solicitati modul de calcul in baza caruia s-a stabilit acea suma

Alte discuții în legătură

Reziliere contract de asigurare de viata bsonyaim bsonyaim In cazul in care se face rezilierea contractului de asigurare de viata,se solicita polita de asigurare in original.Este corect?Eu ce garantie am ca voi primi ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract asigurare de viata ady.alex ady.alex Am si eu o nelamurire. Am incheiat o polita de asigurare de viata cu KD life. In momentul incheierii politei mi s-a spus ca dupa 2 ani pot rezilia contractul ... (vezi toată discuția)
Recuperare rate asigurare de viata ContSters289635 ContSters289635 Acum 4 ani am facut o asigurare pe viata,la sugestia unei prietene. La incheierea politei am achitat suma de 1000 ron, Dupa 3 luni, am ramas fara ... (vezi toată discuția)