avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 156 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... recuperare rate asigurare de viata
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

recuperare rate asigurare de viata

Acum 4 ani am facut o asigurare pe viata,la sugestia unei prietene. La incheierea politei am achitat suma de 1000 ron, Dupa 3 luni, am ramas fara servici,intrind in incapacitate de plata,eu nu mi-am mai platit nici o transa de bani,in contul acestei asigurarari. Vreau sa stiu,daca am vreo sansa, sa recuperez vreo suma de bani,din cei depusi de mine ,avind in vedere faptul ca,ei au fost anuntati,de situatia mea.
Cel mai recent răspuns: ContSters174925 , utilizator 15:06, 26 Aprilie 2013
Va trebui sa cititi cu atentie toate clauzele contractuale ale asigrarii si sa va prezentati personal la asigurator, pentru a solciita date suplimentare.
Aceasta intrucat exista o mare varietate de asigurari de viata si doar clauzele contractului va vor lamuri in ce masura puteti sa rascumparati asigurarea ( adica sa primiti o parte din bani inapoi; la rascumpararea unei polite de viata, intotdeauna se pierde o parte din suma de bani depusa, calculata si in functie de cat ati platit).
De regula acest tip de polite in primii 2 ani nu au valoare de rascumparare (adica nu primiti inapoi nimic). Incepand cu anul 3, polita are valoare de rascumparare dar suma pe care o veti primi este foarte mica in raport cu ce ati cotizat pana acum.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reziliere contract asigurare de viata ady.alex ady.alex Am si eu o nelamurire. Am incheiat o polita de asigurare de viata cu KD life. In momentul incheierii politei mi s-a spus ca dupa 2 ani pot rezilia contractul ... (vezi toată discuția)
Asigurare de viata Szel Szel Mi-am facut o asigurare de viata pe 20 de ani. In primii 2 ani daca nu as fi achitat primele de asigurare, societatea de asigurari ar fi procedat la rezilierea ... (vezi toată discuția)
Asigurarea de viata ContSters52476 ContSters52476 Sotul meu a avut o asigurare de viata care a expirat pe 23 septembrie 2009. In luna august a descoperit o tumoare cervicala care s-a dovedit a fi cancer si i-a ... (vezi toată discuția)