avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 524 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Legea 211/2011- regimul deseurilor
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Legea 211/2011- regimul deseurilor

Conform Legii 211 (din cate am inteles) orice societate, indiferent de specificul activitatii ei devine detinatoare de deseuri (de exemplu hartie, sticle, plastice). Acesta inseamna ca trebuie sa desemneze o persoana din cadrul unitatii care (asa cum spune si legea) sa urmareasca şi să asigure îndeplinirea obligaţiilor prevăzute de prezenta lege sau să delege această obligaţie unei terţe persoane. Despre ce obligatii este vorba? Nu este vb de societate care desfasoare activitate de colectare sau tratare a deseurilor.
Astept cu interes orce aspect legat de aceasta Lege 211/2011
Cel mai recent răspuns: Vlajoaga Robert PFA , Contabil 15:09, 27 Februarie 2012
Este vorba in esenta de declaratia de mediu care trebuie depusa lunar si bineinteles plata obligatiilor care sunt generate de aceasta declaratie.
nu cred ca are legatura!
Din pacate caile autoritatilor exced orice logica. Recunosc ca eu asta am inteles din lege si din pacate si autoritatile cam tot asta au inteles.
Eu deocamdata am inteles asa - ca orice operator detinator de deseuri trebuie sa aiba o persoana care sa se ocupe cu acesta problema care sa fie instruita. Nu ma inteles cine are obligatia sa aiba un audit de deseuri?
Ai inteles bine. Societatea trebuie sa faca o decizie interna prin care delega pe cineva care are cursuri de specialitate sa se ocupe de deseuri. Daca nu exista aceasta posibilitate trebuie sa se apeleze la un serviciu extern.(art 22. alin 3 si 4). Amenda este de 20.000- 40.000 lei. Nu va jucati cu garda de mediu. Eu am primit amenda 50.000 de lei pt ca nu am AVUT NOXELE FACUTE LA O AMAMRATA DE CENTRALA TERMICA...
Ultima modificare: Miercuri, 15 Februarie 2012
Vlajoaga Robert PFA, Contabil

Alte discuții în legătură

Legea 211/2011 negrila negrila Ma poate ajuta cineva cu un model de decizie numire persoana responsabila cu deseurile? Nu stiu cum sa intocmesc un astfel de act, si nici cum se numeste ... (vezi toată discuția)
Legea 211/2011 privind regimul deseurilor cornelicamia cornelicamia firma la care lucrez are un contract cu o firma autorizata de colectare deseuri,mai este nevoie desemnarea unei persoane din cadrul firmei(ca urmare a ... (vezi toată discuția)
Societate plateste taxa anuala la mediu pt deseuri (carton), i se aplica art. 22 alin 3 sin lg 211/2011?? adela05 adela05 Buna ziua, Daca societatea mea primeste si trimite Marfa depozitata in cutii de carton (care sunt considerate deseuri) si platim annual o taxa la Mediu pentru ... (vezi toată discuția)