avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1565 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Pot primaria si politia constata legalitatea unei AG?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Pot primaria si politia constata legalitatea unei AG?

Pot primaria si politia constata legalitatea organizarii unei adunari generale a membrilor asociatiei de proprietari?
Ce pot face ei? Ati fost in situatii de ilegalitate in AG si primaria a indreptat lucrurile?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: mesterul61 , utilizator 16:05, 5 Martie 2012
ogra a scris:

Presedintele ia numai decizii in cadrul asociatiei si in cadrul adunarilor iar cenzorul conform legii are obligatia sa verifice legalitatea deciziilor luate. Intr-o asociatie presedintele nu decide si conduce de unu singur.

Presedintele DUCE LA INDEPLINIRE....nu ia decizii,..
Termenul de contestatie in instanta este de 45 zile....DE LA DATA COMUNICARII ...SI NU DE LA DATA SEDINTEI
Intr o adunare generala nu exista presedinte,cenzori,pt ca atunci sunt alesi.
Exista ...presedintele sedintei care conduce adunarea gen.
Faceti o adresa primariei aratand ce considerati ilegalitati,apoidati in judecata,termenul derulandu se de la primirea raspunsului de la primarie.


Ati procedat asa si primaria a raspuns? Eu le-am cerut sa vina la AG si au spus ca sa-i anunt cu 7 zile inainte ca sunt putini.
Practic, ce pot face ei?
@proprietaru avind in vedere si ultima decizie a curtii const. ref.art.26, termenul curge de la data la care proprietarului i s-a comunicat hotarirea ad.gen., introduceti dvs. actiune la 45 de zile de la data raspunsului primariei si va veti bucura de o exceptie de tardivitatea a cererii

@costica33 ca sa va raspund si aici, ce aveti cu politia? politistii se ocupa de chestiuni penale, legalitatea adunarii priveste dreptul civil si nu poate fi constatata de nimeni altcineva decit de instanta de judecata; nici primaria nu poate constata nimic, cel mult functionarii de la primarie pot emite opinii, dar asociatia nu poate fi obligata sa tina seama de opinii ale functionarilor primariei privind legalitatea ad.gen.
obligatorie este doar hotarirea instantei
iarasi aceasta situatie este in favoarea dvs., pucistii sint cei care vor trebui sa solicite instantei constatarea legalitatii adunarii lor, pina atunci vor plati mai multe luni intretinerea si in final cheltuieli de judecata dvs. caci vor pierde
proprietaru a scris:

ogra a scris:

Termenul de contestatie in instanta este de 45 zile....DE LA DATA COMUNICARII ...SI NU DE LA DATA SEDINTEI

Art 26 din Legea nr 230/2007
Daca o hotarare a adunarii generale este contrara legii,statutulu sau acordului de asociere a asociatiei de proprietari ori este de natura sa produca daune intereselor proprietarilor ,acestia pot ataca in justitie respectiva hotarare ,in termen de 45 de zile de la adoptarea acesteia.
Actionarea in justitie nu intrerupe executarea hotararii decat in cazul in care instanta dispune suspendarea acesteia

Pentru informare corecta a utilizatorilor formului ,va rugam sa precizati temeiul legal in baza caruia sustineti 45 de zile de la data comunicarii
Termenul de adoptare,prevazut de legiutor reprezinta in concret data de la care hotararea opereaza ,respectiv de cand a fost adoptata de catre participantii la adunare
Ultima modificare: Luni, 6 Februarie 2012
ynocentta, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Exceptia de neconstitutionalitate partiala a art. 26

Vezi mai jos, teoretic anuleaza cele 45 de zile, deci se poate ataca oricand.

[ link extern ] /

Alte discuții în legătură

Anulare indemnizatie presedinte simonadrg simonadrg In 2008 presedintele unei asocoatii de proprietari si-a stabilit salariul de 400 de lei/luna la o sedinta la care au participat doar 10 persoane din totalul de ... (vezi toată discuția)
Proces verbal anulat al adunării generale a asociației de proprietari - consecințe Carmen-D Carmen-D Bună ziua. Am câteva nelămuriri și mulțumesc anticipat dacă voi primi răspuns la întrebări. Este vorba tot despre asociații de proprietari. Un ... (vezi toată discuția)
Nulitate absoluta : pv ag vs. hotarare ag Username33 Username33 Buna tuturor! PV-ul unei adunari generale a fost incheiat fara a respecta conditiile generale de ordine publica prevazute in L230/2007 si HG1588/2007 privind ... (vezi toată discuția)