avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1357 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Subiect: Mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Subiect: Mostenire

Soti,casatoriti civil,fara copii.Sotia decedata in 2.12.2011.
Masa succesorala:-imobil, cumparat in timpul casatoriei,bun comun.te
- teren reconstituit la legea 18,mostenire de la tatal sotiei,bun propriu al sotiei.
- sulta castigata prin instanta,hot. definitiva si irevocabila,pentru un imobil ,tot de la parintii sotiei mostenit, considerat tot bun propriu al sotiei decedate.
Mostenitori: -sot supravietuitor
-colaterali privilegiati
Care sunt cotele ce se cuvin sotului supravietuitor,pentru fiecare bun din masa succesorala ?
Multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: babotzi , utilizator 17:34, 6 Februarie 2012
Multumesc mult ! Am inteles ,in sfarsit ! =D>
Da, nu are relevanta modalitatea prni care acele bunuri intrasera in patrimoniul sotiei, si daca erau bunurile sale proprii , acestea intrand in masa succesorala.Problema se pune astfel doar in caz de divort, unde bunurile proprii ale unuia dintre soti nu sunt supuse partajului.
Multumesc ! Incercam sa stabilim despagubirile pentru colaterali,pe cale amiabila . Aveam niste discutii cu acestia, cu privire la cote si provenienta bunurilor persoanei decedate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire - dezbatere succesorala Vasile Olteanu Vasile Olteanu In urma cu 3 luni tatal meu a decedat.Mama a decedat in 1989, dar nu am facut dezbaterea . Mai am un frate. In 1992 tata s-a recasatorit. Masa succesorala se ... (vezi toată discuția)
Cum se imparte mostenirea intre sotia 2 si copil? ContSters267473 ContSters267473 Ordinea cronologica: Din prima casatorie exista un copil. 1. Sotul a divortat de prima sotie cu care are un copil major. 2. Sotul a cumparat un imobil. 3. ... (vezi toată discuția)
Bunurile proprii ale defunctului, dreptul sotului supravietuitor asupra lor tata1234 tata1234 Buna ziua, tuturor! Poate ma va lamuri cineva cu privire la urmatoarea speta. Ce sa intampla cu bunurile proprii ale defunctului, achizitionate inainte ... (vezi toată discuția)