avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 696 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... beneficiez de leagea nr. 218/2008 ?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

beneficiez de leagea nr. 218/2008 ?

in prezent am o vechime de 26 de ani si 4 luni, din care 7 ani si 3 luni in gr. a 2a de munca. Pot beneficia de majorarea de 25% a pensiei ?
va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:54, 3 Noiembrie 2008
papadia a scris:

in prezent am o vechime de 26 de ani si 4 luni, din care 7 ani si 3 luni in gr. a 2a de munca. Pot beneficia de majorarea de 25% a pensiei ?
va multumesc anticipat


Asiguratii care au desfasurat activitati in locuri incadrate in grupe superioare de munca, potrivit legislatiei anterioare datei de 1 aprilie 2001, precum si cei care au desfasurat activitati in locuri de munca incadrate in conditii speciale sau deosebite, potrivit legislatiei in vigoare dupa aceasta data, beneficiaza de majorarea punctajelor realizate in perioadele respectivecu 25% pentru perioadele in care au desfasurat activitati in locuri incadrate in grupa a II-a de munca, potrivit legislatiei anterioare datei de 1 aprilie 2001, sau in locuri incadrate in conditii deosebite, potrivit legislatiei in vigoare dupa aceasta data.
Aceste dispozitii sunt aplicabile numai in situatia in care, potrivit legii, la determinarea punctajului mediu anual se utilizeaza stagiile complete de cotizare prevazute in anexa nr. 3 de la Legea nr.19/2000.

Pensionarii sistemului public ale caror drepturi de pensie au fost stabilite potrivit legislatiei anterioare datei de 1 aprilie 2001, care au desfasurat activitati in locuri incadrate in grupe superioare de munca, precum si cei care au desfasurat activitati in locuri de munca incadrate in conditii speciale sau deosebite si ale caror drepturi de pensie au fost stabilite potrivit legislatiei in vigoare dupa aceasta data beneficiaza de o crestere a punctajelor realizate in aceste perioade, cu 25% pentru perioadele in care au desfasurat activitati in locuri incadrate in grupa a II-a de munca, potrivit legislatiei anterioare datei de 1 aprilie 2001, sau in locuri incadrate in conditii deosebite, potrivit legislatiei in vigoare dupa aceasta data.
Prevederile nu se aplica in situatia in care, la recalcularea pensiilor in conformitate cu prevederile Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 4/2005 privind recalcularea pensiilor din sistemul public, provenite din fostul sistem al asigurarilor sociale de stat, aprobata cu completari prin Legea nr. 78/2005, cu completarile ulterioare, pentru determinarea punctajului mediu anual s-a utilizat un alt stagiu complet de cotizare decat cel prevazut de legislatia pensiilor in vigoare la data inscrierii la pensie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decizia de pensionare Sorin002 Sorin002 In urma unui proces am obtinut hotararea instantei de a mi se recalcula pensia, prin modificarea stagiului necesar de la 30 la 20 ani. Casa de pensii mi-a ... (vezi toată discuția)
Legea 192/2015 nicuratiu nicuratiu Sunt un beneficiar al L.192/2015. si desi a fost emisa si HG pt. aplicarea acesteia nu s-a intimplat nimic. Intrebarea mea este daca se stie ce se(s-a) i ... (vezi toată discuția)
Majorarea punctajului pentru activitatea lucrata in grupa i incepand cu 1 ianuarie 2010 sudussrl sudussrl am iesit la pensie in 4 nov. 2009 la cerere cu o pensie de 932 lei. am lucrat in grupa I de munca. nu mi s-a marit pensia de la 1.01.2010 conform OUG 209/2008. ... (vezi toată discuția)