avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 477 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Placute de inmatriculare - predare obligatorie?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Placute de inmatriculare - predare obligatorie?

Prin ORDINUL nr. 1.501 din 13 noiembrie 2006 privind procedura înmatriculării, înregistrării, radierii şi eliberarea autorizaţiei de circulaţie provizorie sau pentru probe a vehiculelor, cu modificările şi completările ulterioare, la art.7(1) lit. l) se dispune că:

“ Înmatricularea permanentă sau înmatricularea temporară se efectuează pe baza următoarelor documente:
l) dovada plăţii contravalorii plăcuţelor cu numărul de înmatriculare;”

Totodată, prin acelaşi Ordin nr.1501/2006 al M.A.I, la art 25(1) se dispune că:
“Radierea se face pe baza depunerii certificatului de înmatriculare sau de înregistrare şi a plăcuţelor cu număr de înmatriculare ori de înregistrare, după caz, a cărţii de identitate a vehiculului…..”
(Deşi prevederile ar.17 din Legea 195/2002 nu face referire la luarea unei asemenea măsuri prin emiterea ordinului ministrului….)
Cu alte cuvinte, prevederea mai sus citată, mă obligă la predarea definitivă a plăcuţelor de înmatriculare, chiar dacă la înmatriculare, am fost obligat să plătesc contravaloarea lor, acestea devenind deci, un bun personal propriu!
Întrebare: obligativitatea predării plăcuţelor de înmatriculare, în condiţiile în care nu mi-se restituie contravaloarea acestora cel puţin la nivelul preţului de colectare ca deşeuri metalice - îmi lezează drepturile legale sau nu? Incalca sau nu un principiu fundamental sau nu?
Chiar dacă este vorba de un ordin al ministrului MAI....
Cel mai recent răspuns: Doruvieriu , utilizator 13:18, 25 Septembrie 2019
Placutele de inmatriculare se predau si ei le distrug pentru a nu se da ocazia sa le foloseasca altii ca numere false la alte masini.
Fiecare raspunde de faptele pe care le savarseste! Dar nu cred ca este corect sa se faca prin confiscarea bunului pe care l-am platit! "Ei" Ie distrug, adică predau ca deşeuri metalice colectate si incaseaya banii!! Credeti ca este corect?
Domnule george-neagu, dumneavoastra nu ati raspuns intrebarii adresate de catre utilizatorul "uzoni istvan":
"Întrebare: obligativitatea predării plăcuţelor de înmatriculare, în condiţiile în care nu mi-se restituie contravaloarea acestora cel puţin la nivelul preţului de colectare ca deşeuri metalice - îmi lezează drepturile legale sau nu? Incalca sau nu un principiu fundamental sau nu?"

Domnule, se pare ca lumea nu intelege intrebarea dumneavoastra. Utilizatorul george-neagu a postat un raspuns irelevant. Dumneavoastra nu ati intrebat nimic despre motivul pentru care placutele sunt cerute inapoi de catre stat. Ati intrebat despre lezarea drepturilor. Raspunsul este da, drepturile sunt violate de catre statul roman prin deposedare fortata.
Utilizatorul george-neagu ar putea sa se focuseze pe chestiunea prezentata aici si nu pe justificarea actiunilor abuzive ale statului roman.
La înmatriculare mi se cer plăcuțele de înmatriculare din Italia. Eu am cumpărat mașina cu nr roșii. Nu am acele plăcuțe pe care le-a avut mașina înainte. Ce este de facut,că cei de la inmatriculari nu vor sa-mi dea numere

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, am avut avut o masina avariata si am decis sa o radiez. ... Dbr89 Dbr89 Buna ziua, Am avut avut o masina avariata si am decis sa o radiez. Am vorbit cu o persoana care se ocupa de preluarea masinilor avariate si eliberarea unui ... (vezi toată discuția)
Radiere Georgica112 Georgica112 Bună ziua. Am avut o dacie veche din 1998 anul fabricației, am dus-o la un centru de fier vechi tăiată în bucăți acolo mi sa eliberat o adeverinta cu ... (vezi toată discuția)
Radiere auto cu acte pe nume diferite, talon retinut cyan cyan Care ar fi solutia pentru radierea unui vehicul din evidenta administratiei financiare si a politiei in conditiile in care: 1. certificatul de inmatriculare ... (vezi toată discuția)