avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 204 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... as dori un raspuns, va rog
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

as dori un raspuns, va rog

lucrez la o firma (SC SINDSERV SA )care presteaza servicii pt o agentie de furnizare a energiei electrice, momentan nu dau nume concrete,astept un raspuns,dar va rog sa ma indrume cineva unde as putea sa ma adresez;
in domeniul unde lucrez pt. aceeasi munca prestata, cei care sunt angajati la agentia de furnizare sunt retribuiti cu peste 150.00 lei(cea mai mica suma)iar cei de la firma unde lucrez cu 670.00-as dori sa imi spuneti daca vise pare uman acest lucru.
Exista o lege care poate sa imi dea un raspuns, as putea sa comunic cu cineva, pt. gasirea unei solutii,va rog foarte mult
Cel mai recent răspuns: scaunascristina , utilizator 14:22, 6 Februarie 2012
Aici este vorba de 2 angajatori.
Fiecare angajator isi are propria politica salariala. Ghinionul dvs este ca lucrati pt firma si nu pt agentie.
Pe de alta parte, incepand cu 1 ianuarie salariul dvs ar trebui sa fie de minim 700 lei (atat s-a facut salariul minim pe economie).

Ca sfat.... incercati sa va mutati de agentie.
Altfel....nu prea sunt multe de spus.
as fi vrut o solutie legislativa,firma scsindserv sa nu este firma privatizata,va fi pusa poate pe lista celor de la FMI(nu se stie),firma de stat(care este a sindicatului) presteaza servicii pt o alta firma de stat?
Diferenta de salarii poate fi facuta si de timpul de munca prevazut in c.i.m. ... in principiu, din cate cunosc, cei de la SINDSERV au foarte multe c.i.m. cu timp partial ....
lucrez la aceasta firma din aprilie 2006 cu contract pe perioada nedeterminata, salariul meu de incadrare este de 670.00, iar ultimul angajat in luna ianuarie 2012(pe perioada determinata) este de 730.00, am trimis un memoriu pt a-mi face un salariu ca al ultimului angajat- in speta- 730.00, si mi s-a trimis un raspuns total neprofesionist( nu le dau voie cei de la FMI), este o situatie umilitoare, multumesc
Invocati:

1. art.1 - 2 din HG nr.1225/2011 pentru stabilirea salariului de baza minim brut pe tara garantat in plata .. astfel:
Art. 1 Incepand cu data de 1 ianuarie 2012 salariul de baza minim brut pe tara garantat in plata se stabileste la 700 lei lunar, pentru un program complet de lucru de 169,333 ore in medie pe luna in anul 2012, reprezentand 4,13 lei/ora.

Art. 2 Pentru personalul din sectorul bugetar, nivelul salariului de baza, potrivit incadrarii, nu poate fi inferior nivelului salariului de baza minim brut pe tara garantat in plata prevazut la art. 1.

2. art.164 (2) C.mun. : Angajatorul nu poate negocia şi stabili salarii de bază prin contractul individual de muncă sub salariul de bază minim brut orar pe ţară.

Asadar, sunt obligati prin lege sa va majoreze salariul cel putin la nivelul salariului minim brut pe tara.

Alte discuții în legătură

Salariul minim pe economie la patron craciun1965 craciun1965 cit este salariul minim pe economie daca lucrez ca electrician la o firma (vezi toată discuția)
Salariu lauratunaru lauratunaru venitul minim brut pe tara garantat in plata (vezi toată discuția)
Cat e pana la urma salariul minim garantat in plata? emil6702 emil6702 Intrebarea e ridicata si sugerata de persoanele angajate de primarii ca asistenti personali ai persoanelor cu handicap grav. Potrivit CM, acestia au dreptul la ... (vezi toată discuția)