avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 391 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... reclamatie executare lucrare
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

reclamatie executare lucrare

In anul 2011 am executat la o firma din Bucuresti doua poze ceramice ale parintilor mei pentru a le monta la cimitir. In luna octombrie 2011 am montat pozele si dupa 3 luni au inceput sa se deterioreze. In luna ianuarie am fost la Rm. Valcea si am facut poze la fata locului, dupa care m-am prezentat cu documentele respective la firma din Bucuresti care mi-a executat pozele ceramice. Am prezentat documentele cu care am achitat produsele si comanda care a fost data la momentul respectiv. Au recunoscut ca pozele ceramice au fost tinute prea putin la cuptor si au spus ca-mi vor restitui suma achitata in momentul in care aduc pozele inapoi.
Le-am precizat ca pozele au fost puse pe doua placi de marmura care au fost 300 lei, plus mana de lucru 100 lei, si am nevoie de bani inainte ca sa pot executa o alta lucrare.
Intrebarea mea este daca sunt obligata sa le aduc pozele intai si apoi sa mi se restituie suma?
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 19:56, 6 Februarie 2012
Da, din moment ce au fost de acord sa va restituie banii.

Dvs. probabil ati vrea sa le duceti inapoi doar dupa ce veti face alte poze; nu ati incercat sa vorbiti cu ei sa va execute alta lucrare de data asta corespunzatoare calitativ si cand o luati, sa duceti vechile poze?
Am discutat si acest aspect cu ei dar mi-au spus ca ei au dat comanda la o firma intermediara cu care lucrau si firma respectiva nu mai raspunde la telefon si nu mai au nici o legatura cu ei. Au incercat sa ma paseze la ei numai actele privind comanda si plata am facut-o firmei fara sa stiu ca ei comanda pozele la o alta firma.
Cu atat mai mult cred ca va vor da banii, probabil mai spera intr-un fel sau altul sa ii vor recupera de la ceilalti si vor pierde doar adaosul lor.

Probabil ca daca veti cauta, veti gasi si dvs. o firma care executa astfel de comenzi, sa nu mai platiti si comisionul intermediarului.
Daca ati gasi inainte de a da jos pozele, ati putea ca in momentul in care ati luat banii inapoi sa si platiti alta lucrare.
Ultima modificare: Luni, 6 Februarie 2012
Ares-3, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare bani comanda online ! ContSters312241 ContSters312241 Am comandat on-line zilele trecute un produs la o anume firma din Bucuresti ! Pe site-ul firmei respective era postata o poza total diferita de ceea ce ... (vezi toată discuția)
Situatie restituire suma powcer powcer Buna, Am situatie neplacuta cu o firma din Bucuresti: Am achizitionat cateva corpuri de iluminat prin mediul online la distanta. Dupa o serie de discutii ... (vezi toată discuția)
Rezilierea contractului de executie lityroby lityroby Am incheiat un contract de executie cu o firma si aceea firma refuza sa execute lucrarea. Deoarece am platit un avans cum pot primi avansul inapoi? (vezi toată discuția)