avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 233 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Infiintare pfa activitati fotografice - e necesara ...
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Infiintare pfa activitati fotografice - e necesara calificarea?

Buna seara! Vreau sa infiintez un PFA, dar nu prea am inteles multe despre procedura, acte necesare, etc. Pe forum am gasit mai multe raspunsuri, dar diferite, unele persoane spun ceva, altele altceva si nu am inteles cum sa fac.

Un prieten de familie detinea un studio foto si avea PFA pentru activitati fotografice. Acest prieten de familie in urma cu cateva saptamani a decedat. Acum sotia lui vrea sa-mi lase mie studioul foto, dar trebuie sa-mi fac PFA, ca sa nu am probleme cu legea si nici ea ca mi-a lasat studioul si lucrez ilegal.

1. Unele persoane spun ca pentru acest domeniu de activitate am nevoie de un curs de fotografie, diploma; alte persoane spun ca nu este neaparat nevoie, ca pot lua adeverinta de la primarie ca sunt cunoscut ca am efectuat activitati fotografice (nunti, botezuri). Care este varianta corecta?

2. Daca sunt artist cu diploma in arte murale ma pot folosi in vreun fel de aceasta diploma pentru activitati fotografice? Am absolvit un liceu de arte plastice, sectia arte murale, in cadrul careia am facut si ore de editare foto, prelucrare a imaginii digitale, dar nu este specificata asta pe diploma.

3. Daca trebuie neaparat curs si nu mai merge cu adeverinta de la primarie, am inteles ca poti face SRL si atunci nu mai ai nevoie de nici o firma. Inafara de SRL nu mai exista alta varianta pentru care nu imi trebuie curs? De preferat sa nu am nevoie de contabil, sa fie usor de administrat ca PFA-ul.

4. Alta persoana spunea pe forum ca nu mai trebuie sa dovedesti cu diploma in foto daca pui ca activitate principala ceva ce nu cere diploma, iar ca activitate secundara activitati fotografice.
Cel mai recent răspuns: leinad20 , utilizator 21:37, 20 Februarie 2012
1. varianta corecta este ca autorizarea nu se mai face la primarie ci la registrul comertului, unde vi se va cere 100% o diploma de studii care sa ateste calificarea dvs pentru activitatile cerute spre autorizare.

2. nu cred ca se potriveste, arta murala nu are nimic de-a face cu fotografia iar cei de la registrul comertului nu se vor uita la curricula pe care ati urmat-o ci la titlul cu care ati absolvit

3. pfa este singura solutie, la srl sigur va trebui sa aveti un contabil.

4. cred ca aici depinde de registul comertului si de cum o interpreteaza cei din localitatea/judetul dvs. cand m-am autorizat la mie s-au uitat si la codurile secundare sa intre aibe legatura cu diploma pe care am prezentat-o.
multumesc pentru raspuns
Cateva persoane au spus chiar de curand ca au reusit sa-si faca PFA pe activitati fotografice si fara diploma, dand nu stiu ce declaratie pe propria raspundere. N-am inteles ce trebuie sa declari. Exista asa ceva?
pentru ca informatia asta sa fie sigura vorbiti la registrul comertului, daca cititi diverse intamplari de pe acest forum veti vedea ca legile nu se aplica unitar in fiecare judet
Am intrebat o doamna de la registrul comertului ce pot face daca nu am diploma in domeniul in care vreau sa deschid pfa (activitati fotografice) si mi-a spus sa incerc, ca este un domeniu care nu se tine cont foarte strict de diplome, sa depun ce acte de studii am eu si s-ar putea sa se aprobe, depinde la cine ajunge dosarul. Acum nu stiu ce sa fac, nu vreau sa arunc banii degeaba, sa platesc toate taxele si sa nu rezolv nimic. Voi ce parere aveti? Sa incerc?
Eu am diploma de "tehnician in domeniul artistic", oare daca pun o copie la dosar ajuta cu ceva? Poate face vreo legatura intre arta si fotografie si primesc aprobarea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deschidere pfa cod caen 7420 cerinte curs / diploma CTCTCT CTCTCT Deschidere PFA COD CAEN 7420 cerinte curs / diploma Buna ziua . Intentionez deschiderea unui PFA cu cod caen 7420 ( Activitati fotografice ) si am inteles ... (vezi toată discuția)
Liber profesionist (freelancer) sau pfa csaba66 csaba66 Bună ziua .Sunt un artist autodidact.Sunt membru fondator al unei asociație artistice mai bine de 20 ani.Am participat la mai multe expoziție de artă ... (vezi toată discuția)
Cum as putea presta servicii foto? doar daca sunt firma sau se poate si freelance? Bogdanovici24 Bogdanovici24 Buna seara.In primul rand as vrea sa mentionez ca sunt student si de curand m-am apucat de studiat elemente legate de editari foto si as dori sa incep o ... (vezi toată discuția)