avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită problema salariu- despre poprire
Discuție deschisă în Executare silită

problema salariu- despre poprire

buna seara, am o mare nelamurire in privinta unei posibile angajari. am un cred la o banca pe care nu l-am mai platit deloc si o datorie la o firma de telefonie, am fost contactat de firma de recuperari cu care lucreaza banca si firma de telefonie si am refuzat sa platesc datoriile. daca m-a angajez banuiesc sa o sa mi se puna opriri pe salariu, nu? cum as putea sa scap de aceste opriri, am inteles de la niste cunosntinte ca iti poti deschide un cont intr-o banca din strainatate si salariul imi va fi virat in contul respectiv. cunostintele mi-au spus ca statul si nici o firma de recuperari nu pot pune opriri pe conturi bancare din strainatate. este adevarat sau sunt doar aberatii? in caz ca stiti alte modalitati pt a nu imi fi puse opriri va rog sa mi l-e prezentati! multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 08:02, 7 Februarie 2012
Poprirea nu va fi o problema pt creditor daca dvs va angajati. Retinerea se va face la sursa, se trimit actele la angajator, vi se retine direct din salariu si banii se trimit executorului.
Daca aveti 2 creditori, poprirea va fi pe jumatate din salariu.
Firma de telefonie nu are titlu executoriu, asa ca va trebui intai sa va actioneze in judecata pt a obtine o hotarare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire Popescux Popescux Buna ziua. Daca am un singur credit neplatit si 2 popriri infiintate pe cont, una in euro(creditul) si una in lei pentru cheltuieli de judecata, care este ... (vezi toată discuția)
Salariu in contul sotiei smart28 smart28 Buna ziua. Am probleme cu achitarea datoriei catre banci (un credit de nevoi personale simplu). Momentan primesc salariu \"in mana\", insa va trebui sa imi fac ... (vezi toată discuția)
Poprire salariala arabolu arabolu Buna ziua. M-a fost adus la cunostinta ca in urma cererii unui creditor, un executor judecatoresc a pus poprire pe salariu,situatie pe care o accept ca fiind ... (vezi toată discuția)