avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 550 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... salarul minim
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

salarul minim

incepand cu 01.01.2012 salarul minim este de 700 lei . Acest salar este aplicabil numai bugetarilor sau si in domeniul privat .
revin la salariul asta este obligatoriu sa se aplice acel coeficient de 1.1 pentru persoana calificata ?
se aplica vreun coefiecient pentru vechimea in munca ?
Ultima modificare: Marți, 7 Februarie 2012
morozancarmen , utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:51, 7 Februarie 2012
Salariul minim este aplicabil mai ales in sistemul privat, dat fiind faptul ca pentru bugetari sunt stabilite salariile pe clase si trepte profesionale.
Salariul minim garantat de 700 lei este aplicabil atat angajatilor din sistemul public cat si privat. Daca compania este parte semnatara a unui contract colectiv la nivel de ramura, salariul min va fi cel mentionat in acel contract colectiv.
morozancarmen a scris:

incepand cu 01.01.2012 salarul minim este de 700 lei . Acest salar este aplicabil numai bugetarilor sau si in domeniul privat .
revin la salariul asta este obligatoriu sa se aplice acel coeficient de 1.1 pentru persoana calificata ?



Salariul minim brut pe economie este aplicabil tuturor angajatorilor , indiferent de sectorul de ativitate - bugetar sau privat.

De la 01.01.2011 nu mai exista CCMN, astfel incat aplicarea coeficientilor de ierarhizare se poate face numai daca acestia sunt prevazuti in ccm aplicabil angajatorului sau in reg.intern al acestuia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariul minim de la 1 februarie cessyghe cessyghe Buna ziua! Puteti sa-mi spuneti daca acest lucru implica obligatoriu si marirea salariului de incadrare la privat pentru studii superioare? (vezi toată discuția)
Salariul minim garantat pentru personal cu studii superioare 2011 ilysuciu ilysuciu salariul minim garantat pentru personal cu studii superioare incadrat in functii cc necesita studii superioare (vezi toată discuția)
Salariu minim 2012 dumilor dumilor Buna seara. Nu stiu ce sa fac, ce sa mai inteleg. Lucrez intr-un srl cu 5 salariati, iar eu sunt inspector resurse umane, deci raspund de ce fac si ce ... (vezi toată discuția)