avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 254 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii salariul minim de la 1 februarie
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

salariul minim de la 1 februarie

Buna ziua!

Puteti sa-mi spuneti daca acest lucru implica obligatoriu si marirea salariului de incadrare la privat pentru studii superioare?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:27, 24 Ianuarie 2013
In masura in care venitul este stabilit printr-un indice (coeficient) de ierarhizare, va opera o majorare a salariului. Din pacate, este putin cam nesemnificativa.
Presupunand ca intrebarea dvs se refera la modificarea salariului minim pe economie si daca acest fapt ar putea determina si modificarea salariului de incadrare pentru un angajat cu studii superioare (care pana in 2011 inclusiv trebuia incadrat tinandu-se cont de coeficientii minimi de ierarhizare prevazuti in Contractului Colectiv Unic la Nivel National valabil pana la 31.12.2011, NU, incepand cu 01.01.2012 nu mai exista un Contract Colectiv de Munca Unic la Nivel National publicat in Monitorul Oficial, care sa impuna respectarea acestor coeficienti.
Prin urmare, in acest moment, salariul minim pe economie este acelasi pentru toate categoriile de angajati, indiferent de nivelul lor de calificare.
Contractele de munca la nivel de ramura mai sunt aplicabile ?
Multumesc! O veste proasta!
Care este CCMN aplicabil in perioada 01.01.2011 - 01.01.2012 ? ? ?

Alte discuții în legătură

Salar minim 2011 pe economie ptr cei cu studii superioare atalinna atalinna Buna ziua.Va rog sa imi precizati care este salariul minim pe economie ptr cei cu studii superioare.Am inteles ca din 2011 sunt o serie de modificari in acest ... (vezi toată discuția)
Salariu minim de la 01.01.2012 nebunica nebunica daca incepand cu 01.01.2012 sal min este de 700 ron, pentru salariatii cu studii superioare sal min devine 1400???? intreb pentru ca exista varinate care ... (vezi toată discuția)
Codul muncii vood0o vood0o Conform vechiului si noului cod al muncii studiile superioare in ce fel sunt recunoscute in vederea stabilirii salariului? Este adevarat ca reprezinta o marire ... (vezi toată discuția)