avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1347 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort cu 2 copii
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort cu 2 copii

Buna,am 36 de ani,doua fete de 8 ani si 18 ani,sotul meu a fost plecat in germania ptr a lucra timp de 4 ani,anul trecut a venit acasa cu pretextul ca sunt o mama denaturata alungandu-ma din caminul conjugal apoi a bagat divotul,el a ramas in casa cu cele 2 fice,eu stau in chirie.....ce sanse am in privinta asta,el sustine ca imi va lua si copii si casa,casa fiind pe numele meu,ce drepturi are el sau copii la casa?
va multumesc din suflet
Asupra casei de locuit aveti aceleasi drepturi ca si sotul dumneavoastra. Atribuirea beneficiului locuintei se poate cere prin insa-si cererea de divort. In nici un caz sotul dumneavoastra nu va poate legal obliga sa parasiti locuita fara o sentinta judecatoreasca. Copiii nu au drepturi in acets moment asupra bunurilor comune, eventualul partaj se va dezbate doar intre dumneavoastra si sot.
Va multumesc.....
Cine a crescut mai mult copiii? De la 18 ani nu mai poate lua copilul, acesta fiind adult si se duce unde vrea.
La casa e important cand a fost cumparata, cum, de cine, care a contribuit mai mult etc.
copii i-am crescut mai mult singura,el fiind plecat ptr a ne oferi o viata mai buna asa cum a spus el,desi gelozia la adus in tara.
casa a fost cumparata in 2004 cu bani de la ambi,dar el neinplicandu-se in acte a trebuit sa trec casa pe numele meu.si sa mai precizez un lucru casa pana sa o cumparam am primito de la mama mea care era cu legea 112.care sunt sansele in situatia asta?
nu are importanta faptul ca pe actul de vanzare cumparare apare doar numele dvs, ci faptul ca ati cumparatul in timpul casatoriei cu sotul dvs.Acest lucru se va avea in vedere la partaj.Faceti si dvs o cerere reconventionala pe divort, iar pe cale de ordonanta solicitati reinegrarea in domicicliu avand in vedere caa este si locuinta dvs.

Alte discuții în legătură

Bună ziua! 1.sunt recăsătorita de 3 ani, eu am 2 copii din ... Ana.S. Ana.S. Bună ziua! 1.Sunt recăsătorita de 3 ani, eu am 2 copii din prima căsătorie, iar soțul are 3 copii din prima lui căsătorie. Eu am un apartament luat ... (vezi toată discuția)
Va rog un sfat pentru o mostenire ContSters189760 ContSters189760 Bunici mei au avut doua fete, una dintre ele (mama mea) a locuit cu ei de cand ma stiu (fiind divortata de tatal meu) iar eu si fratele meu am crescut cu ei ... (vezi toată discuția)
Foarte important.....bună ziua.sunt căsătorită nelegitim ... scornelia scornelia Foarte important.....Bună ziua.Sunt căsătorită nelegitim cu un bărbat care are doi copii.In urma divorțului, unul din copii a rămas la mamă, celălalt ... (vezi toată discuția)