avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1305 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu de odihna inainte de concediu prenatal
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu de odihna inainte de concediu prenatal

Buna ziua.In luna iunie urmeaza sa intru in concediu prenatal,dar am nevoie sa imi iau concediu de odihna in luna martie.La cate zile de concediu de odihna am voie?La tot concediul pe anul 2012 sau la cate zile imi revin corespunzator cu lunile pe care le voi lucra pana intru in prenatal?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:35, 18 Iulie 2012
Este vorba despre art.145 alin.2 C.mun .. potrivit art. 145 alin. (2) din Codul muncii republicat, durata efectiva a concediului de odihna anual se stabileste prin contractul individual de munca cu respectarea legii si a contractelor colective aplicabile, si se acorda proportional cu activitatea prestata intr-un an calendaristic.
multumesc inca o data.
revin cu o intrebare : in cazul in care un angajat este in concediu medical de boala pentru o perioada de 30 zile in timpul anului, se procedeaza la fel?
multumesc
Problema cu concediul medical este putin mai complexa .. poate va elucideaza acest articol:
[ link extern ]
pentru un an calendaristic, angajatorul poate recalcula zilele de concediu de odiha in cazul unu salariat care a fost in incapacitate de munca pentru o perioada de 30 zile calendaristice?
Da, se poate recalcula zilele de CO in speta ....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua. urmează să intru in concediu de odihnă iar apoi ... diana23ingrid diana23ingrid Bună ziua. Urmează să intru in concediu de odihnă iar apoi aș vrea să intru in cm apoi prenetal. Câte zile de concediu am pe anul 2021? 1,75 * nr de ... (vezi toată discuția)
Concediu prenatal Ami1988 Ami1988 Buna ziua! Incepand de 23 octombrie pot sa intru in concediu prenatal, dar eu daca ma simt bine intentionez sa mai lucrez inca 3-4 saptamani. Mai am 7 zile de ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna rosflower rosflower Buna ziua! sunt insarcinata in 30 sapt.luna aceasta la sf.ar trebui sa intru in prenatal intrebarea mea este concediul de odihna pe anul acesta este din ... (vezi toată discuția)