avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1815 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale majorare de capital SA prin majorare valoare actiune
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

majorare de capital SA prin majorare valoare actiune

Am si eu o intrebare daca s-a intalnim cineva cu urmatoarea situatie:
- SA cu doi actionari;
- se decide majorarea de capital prin majorarea valorii actiunilor dar in final numai unul dintre asociati (cel majoritar) face varsamintele celalt nu - ce se intampla ii anulez din actiuni celui ce nu le-a achitat, anulez majorarea ?
Cel mai recent răspuns: Florian Turlete , Avocat 17:23, 7 Noiembrie 2008
Am inteles ca subscrierea s-a facut integral si simultan, iar societatea nu este o societate publica.
Ceea ce nu s-a realizat este varsarea efectiva a aportului. Hotararea actionarilor ar fi trebui sa contina si acest termen.
Art.9 alin.2 impune ca la subscriere integrala si simultana se face un varsamant de minim 30% iar diferenta intr-un an sau doi in functie de aport.
Cine a cerut parerea noastra a intrat intr-o mica capcana si cauta o rezolvare fara a renunta la hotararea de majorare. Nici eu nu as renunta la o hotarare de majorare valida. Asa ca ii ramane sa o faca sa functioneze pe cea care o are si care va duce la schimbarea cotelor de detinere in capital.
Daca s-a facut prin majorarea valorii nominale a actunilor nu se modifica procentele. La un S.A iti prinzi urechile foarte usor daca folosesti metoda optima.
Parea mea este ca pentru aceasta speta treabuia se faca majorare din rezerve.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Majorare capital social-diminuare cs danyyss danyyss Buna ziua, A fost efectuata o majorare de capital la o Sociatate pe actiuni in 2007 prin aplicarea articolului ” Actiunile emise in schimbul aporturilor ... (vezi toată discuția)
Srl-majorare capital social. in ce termen? adela05 adela05 La un SRL, hotararea prin care se face majorare de capital social, trebuie sa fie o hotarare a adunarii generale sau extraordinare? De asemenea, tot la ... (vezi toată discuția)
Capital social nevarsat, sa ContSters79137 ContSters79137 O SA, are capital social subscris, partial nevarsat (urma sa se faca un proiect mare in turism, n-au obtinut finantarea, au renuntat la idee). De la data ... (vezi toată discuția)