avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 553 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Desfiintare post in timpul concediului de crestere ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Desfiintare post in timpul concediului de crestere copil

Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: am o salariata care se afla in concediu pentru cresterea si ingrijirea copilului in varsta de pana la 2 ani. La aproximativ un an de la intrarea in concediu postul pe care era angajata s-a desfiintat, iar punctul de lucru unde isi desfasura activitatea s-a inchis. Ideea este ca peste vreo 3 luni ea ar trebui sa revina la lucru. Postul nu mai exista, iar alt post nu avem liber. Ce putem face in aceasta situatie? Baza legala?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:36, 7 Februarie 2012
Daca s-a desfiintat postul, atunci la revenirea din CCC ii comunicati instiintarea de preaviz, urmand ca la terminarea preavizului sa i se comunice decizia de concediere ....
Baza legala?
Multumesc.
Art. 65 C.mun.
(1) Concedierea pentru motive care nu ţin de persoana salariatului reprezintă încetarea contractului individual de muncă determinată de desfiinţarea locului de muncă ocupat de salariat, din unul sau mai multe motive fără legătură cu persoana acestuia.
(2) Desfiinţarea locului de muncă trebuie să fie efectivă şi să aibă o cauză reală şi serioasă.

Asadar, angajatorul poate decide concedierea salariatului în situaţia în care locul de muncă ocupat este desfiinţat ca urmare a dificultăţilor economice sau a reorganizării activităţii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu cic - departament desfintat andreiburciu andreiburciu Buna ziua Sotia mea isi termina concediul CIC in data de 01 martie 2012 si din data de 2 trebuie sa revina la munca . In timp ce era in concediu CIC, ... (vezi toată discuția)
Decizie de incetare cim, somaj jewel81 jewel81 In firma noastra seful a anuntat un angajat ca din cauza lipsei de proiecte , va trebui sa isi caute altceva de lucru si ca mai are vreo 20 zile. Reactia ... (vezi toată discuția)
Desfiintarea postului marian73 marian73 Postul meu sa desfiintat avind contract pe perioada nedeterminata dinduma in preaviz si colegiilor mei cu perioada determinata sa le prelungeasca contractele ... (vezi toată discuția)