avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 187 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Desfiintarea postului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Desfiintarea postului

Postul meu sa desfiintat avind contract pe perioada nedeterminata dinduma in preaviz si colegiilor mei cu perioada determinata sa le prelungeasca contractele fiind necalificati numai ca am cerut drepturile din contract
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:43, 12 Decembrie 2009
Care este intrebarea?
Daca este normal
Angajatorul se poate organiza si reorganiza cum crede de cuviinta,numai trebuie sa fie reala si serioasa si sa nu aiba legatura cu persoana salariatului.
Adica poate infiinta si desfiinta posturi cu noi competente si responsabilitati asa cum considera necesar.

Sa inteleg ca de postul dvs. nu mai avea nevoie si l-a desfiintat,celelalte fiind de alta natura si cu alte competente ii sunt necesare si le pastreaza.
Posturile nu trtebuie sa fie de acelasi fel,atunci e grav,daca sunt posturi diferite,se poate.
Angajatorul poate decide concedierea salariatului în situaţia în care locul de muncă ocupat este desfiinţat ca urmare a dificultăţilor financiare, a reorganizării activităţii etc.
Concedierea dispusă în baza art. 65 din Codul muncii pentru motive care nu ţin de persoana salariatului trebuie să îndeplinească două condiţii de fond: cauza concedierii să constea în desfiinţarea locului de muncă şi existenţa unei cauze efective, reale şi serioase.

Salariaţii aflaţi în această situaţie beneficiază de măsuri active de combatere a şomajului şi pot beneficia de compensaţii în condiţiile prevăzute de lege şi de contractul colectiv de muncă aplicabil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Justificare concediere art. 65/66 cm suciu_diana suciu_diana Buna seara, as dori sa va intreb daca la concediere individuala (desfiintarea postului) angajatorul nu ar avea obligatia sa prevada care sunt cauzele ... (vezi toată discuția)
Concedieri snowgirl19 snowgirl19 Buna ziua! incepand cu 1 ianuarie am fost anuntata ca urmeaza sa disponibilizam cativa oameni pe motive economice. Astfel, vom fi nevoiti sa desfiintam ... (vezi toată discuția)
Desfiintarea postului wykly wykly va deranjez si eu cu o problema. in luna octombrie am fost angajat la o companie aflata in plina dezvoltare. in luna februarie compania a ajuns la concluzia ca ... (vezi toată discuția)