avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 259 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Fapta de a nu raspunde la o plangere prealabila in ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Fapta de a nu raspunde la o plangere prealabila in termenul de 30 de zile

Ce se poate intampla daca de exemplu o institutie publica raspunde la plangerea prealabila dupa expirarea termenului de 30 de zile prevazut de art. 2, alin. 1, litera h) din Legea nr. 554/2004?Am constatat ca potrivit prevederilor art. 8, alin. 1 din Legea nr. 554/2004, atat persoana nemultumita de raspunsul primit la plangerea prealabila cat si cea careia nu i s-a raspuns in termenul de 30 de zile au practic acelasi drept, respectiv acela de a a se adresa instantei de contencios administrativ. In aceste conditii, exista in practica vreo importanta daca institutia in cauza raspunde la plangerea prealabila in a 32- a zi de exemplu sau in a 25 - zi, atata vreme cat raspunsul este nemultumitor pentru cel care face plangerea prealabila?Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 03:33, 8 Februarie 2012
Nu are nicio importanta daca se raspunde la plangerea prealabila in a 32- a zi sau in a 25 - zi. ... de fapt, raspunsul la o petitie se poate formula si in max.45 de zile, potrivit OG nr.27/2002, art. 9. - În situaţia în care aspectele sesizate prin petiţie necesită o cercetare mai amănunţită, conducătorul autorităţii sau instituţiei publice poate prelungi termenul prevăzut la art. 8 cu cel mult 15 zile. ...

Daca raspunsul este nemultumitor , atunci exista posibilitatea actiunii in contencios administrativ
@Tutilescu65

1. Va adresez rugamintea sa continuati discutiile incepute, nu sa deschideti alte discutii pe aceeasi tema. Daca aveti mai multe intrebari legate de aceeasi problema, le postati in acelasi topic. Multumesc!

2. Intrebarea dvs. este din categoria: "ce se intampla daca nu respect prevederile legale?" Din punctul meu de vedere este cel putin inacceptabil sa puneti problema asa.

Termenul de 30 de zile este un termen imperativ, nu un termen de recomandare. Alineatul 4 al art. 7 din Legea nr. 554/2004 este cat se poate de clar: "plangerea prealabila, formulata potrivit prevederilor alin. (1), se solutioneaza in termenul prevazut la art. 2, alin. (1), lit. h)". Atata timp cat aveti obligatia sa raspundeti la plangerea prealabila intr-un anumit termen, preocuparea dvs. ar trebui sa fie sa-l respectati. Intrebati-va juristii ce este acela un termen imperativ, iar daca nu aveti juristi, reveniti si o sa va spun eu.


@freeelis

Nu este vorba despre o petitie, ci despre procedura prealabila reglementata expres prin art. 7 din Legea nr. 554/2004, act normativ cu caracter special si care nu se completeaza cu prevederile OG nr. 27/2002.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Petitie primarie ndan57 ndan57 Buna ziua, am depus o petitie la primaria de sector si nu am primit nici un raspuns. Cum ii pot actiona in judecata, in contencios administrative sau ... (vezi toată discuția)
Termen raspuns cerere ContSters170456 ContSters170456 Buna seara! In ce termen legal trebuie sa primesc raspuns la o cerere de concesiune a unui spatiu de la Primarie, in vederea infiintarii unui cabinet medical? ... (vezi toată discuția)
Raspuns la reclamatie dumitruufo dumitruufo Cum pot sa actionez daca o institutie (ARR) nu-mi raspunde la o reclamatie in termenul legal? (vezi toată discuția)