avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 374 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Pasaport minori parinti divortati
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Pasaport minori parinti divortati

Cum se poate face pasaportul unui minor in cazul parintilor divortati? Ca sa fiu mai explicita, cunosc o femeie tinara care lucreaza legal in Italia de peste trei ani. Acasa, la Bacau, are un copil de 9 ani lasat in grija parintilor. Este divortata cu sentinta definitiva de peste 7 ani. Tatal copilului nu vede copilul cam de la vremea divortului si nici nu participa la intretinerea acestuia. Femeia vrea sa-si aduca copilul in Italia unde are o pozitie stabila, o locuinta si un salariu decent.
Mai mult ca sigur, considerind situatia, tatal nu ii va da consimtamintul. Mi se pare ca o noua norma legala in acest caz a fost de curind promulgata. Poate ea sa faca pasaport individual sau sa treaca copilul pe propriul sau pasaport aducind pe acesta linga afectiunea si grija materna chiar fara consimtamintul parintelui absent din toate punctele de vedere? Copilul i-a fost incredintat prin sentinta. Ce acte ii trebuie? Ni se pare absurd ca doar prin lipsa de consimtamint din partea unui tata care tata nu e, un copil sa sufere lipsa mamei si sa traiasca in conditii inferioare celor pe care mama sa i le poate oferi. Multumesc.
Buna
Am o prietena separata de sotul ei de trei ani (nu divortata). Ea lucreaza in strainatate, are locuinta, servici bun si ar vrea sa isi ia copilul de 8 ani in strainatate. Tatal nu si-a vazut copilul de 5 ani, nu contribuie la intretinere, dar nu isi da acordul pt ca minorul sa poata trece granita. Fara divort, exista o alta actiune judiciara care sa permita mamei sa isi ia copilul in strainatate fara acordul tatalui? Exista posibilitatea unei separari legale, fara divort? In cazul deschiderii unui proces pt parinte cu domiciliu necunoscut, daca tatal este gasit dupa inceperea actiunii judiciare, este posibil sa se emita o hotarare judecatoreasca definitiva care sa substituie acordul tatalui?
Ana

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plecare in vacanta irina_iris irina_iris buna.ma numesc irina si vreau sa plec cu nepotul meu de 9 ani la vara in italia cu avionul.ce acte imi trebuiesc din partea parintilor(mama lui e in italia si ... (vezi toată discuția)
Iesire din tara cu copil ramibebe ramibebe am o nelamurire.trebuie sa plec din tara cu copilul.am procurile de la tatal lui,dar eu nu sunt mama naturala.el la divort a primit incredintarea minorului ... (vezi toată discuția)
Plecarea cu minorul in italia motoc18 motoc18 nu sunt casatorita dar am un copil minor care poarta numele tatalui este trecut in pasaportul meu,pot pleca in italia? (vezi toată discuția)