avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 343 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Bilant on line
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Bilant on line

Am inteles ca se pot depune bilanturi on-line cu semnatura digitala. Dar notele si alte declaratii se depun in format zip nu mai mare de 10 MB. A aflat cineva daca acele note, etc. trebuie semnate stampilate apoi scanate? Sau care este alta modalitate?
Cel mai recent răspuns: ela david , utilizator 14:05, 25 Mai 2012

Bilant la 31 decembrie 2011 (program situatii financiare la 31.12.2011)
1. Program bilant la 31.12.2011 pentru societati comerciale
(Aplicatie pentru situatii financiare la 31 decembrie 2011 pentru societatile comerciale)
Actualizat in 04/02/2012

Formulare format .pdf (Adobe Acrobat Reader):
• bilant_SC_1211_XML_v103.pdf (situatii financiare cod S1002, S1003, S1005, pentru entitatile al caror exercitiu financiar coincide cu anul calendaristic, versiune .pdf)
• bilant_SC_1211_2F3c_XML.pdf (situatii financiare cod S1006, S1007, S1008, S1009, pentru entitatile care au optat pentru un exercitiu financiar diferit de anul calendaristic, versiune .pdf)
• bilant_SC_1211_XML_v103.pdf (situatii financiare cod S1004, pentru entitati care au optat pentru exercitiu financiar diferit de anul calendaristic, in baza art. 27 alin. (3) din legea contabilitatii, pentru persoane juridice in lichidare, si pentru subunitati deschise in Romania de catre societati rezidente in state din Spatiul Economic European, versiune .pdf)

Situatiile financiare la 31 decembrie 2011 se intocmesc conform OMFP 52/2012 privind principalele aspecte legate de intocmirea si depunerea situatiilor financiare anuale si a raportarilor anuale la unitatile teritoriale ale Ministerului Finantelor Publice. La depunere, la fisierul .pdf se ataseaza o arhiva .zip cu anexele la bilant, scanate in format alb-negru. Pentru mai multe detalii cititi articolul Program bilant la 31.12.2011 (Aplicatie situatii financiare la 31 decembrie 2011)Daca fisierele .pdf nu pot fi descarcate, adaugati pagina in favorites si incercati din nou mai tarziu - probabil serverul Ministerului de Finante nu functioneaza.


Nu va suparati intrebarea mea a fost clara : Notele si alte declaratii trebuie semnate, stampilate si scanate sau de exemplu pot fi numai editate cu bullzip si arhivate?
Raspunsul dvs. reda ceea ce am citit si eu pe site-ul ANAF dar citeodata practica celor din fisc ne omoara.
Sigur ca trebuie semnate si stampilate inainte de a fi scanate.
Pentru bilantul la 31.12.2011 vom scana toate documentele continute in dosarul de bilant
Ce mai importanta noutate adusa de Ordinul ministrului finantelor publice nr. 52/16.01.2012 consta in faptul ca formatul electronic al situatiilor financiare anuale la 31 decembrie 2011 si al situatiilor financiare anuale simplificate la 31 decembrie 2011, generat prin programele de asistentã, consta într-un fisier PDF având atasat un fisier xml, care contin formularele cod 10, cod 20, cod 30 si cod 40, la care trebuie atasat si un fisier cu extensia zip.

Fisierul cu extensia zip va contine documentele cerute de lege, de exemplu:
- note explicative la situatiile financiare anuale;
- situatia modificãrilor capitalului propriu si situatia fluxurilor de numerar, dupã caz;
- raportul administratorilor;
- raportul de audit sau raportul comisiei de cenzori, dupã caz;
- propunerea de distribuire a profitului sau de acoperire a pierderii contabile;
- declaratia scrisã a persoanelor prevãzute la art. 10 alin. (1) din legea contabilitãtii, prin care îsi asumã rãspunderea pentru întocmirea situatiilor financiare anuale)

Actele mentionate mai sus vor fii scanate alb-negru, lizibil, si cu o rezolutie care sa permita încadrarea în limita a 10 MB a fisierului PDF la care este atasat fisierul zip.


[ link extern ]
Multumesc pentru raspuns dar astept si opinii ale celor care l-au depus on line.
Ati aflat alte opinii? acum voiam sa depun on-line si totusi am zis sa mai intreb pe cineva si o doamna de la finante mi-a spus ca trebuie stampilate si semnate, ca vor fi verificari in acest sens si vom primi notificare sau chiar amenda pentru nedepunerea in conformitate cu omef 52

Alte discuții în legătură

Depunere bilant on-line claudiaP claudiaP Buna dimineata, Spuneti-mi va rog pentru depunerea bilantului on -line anexele mele sunt intocmite in word. Acestea trebuiesc semnate de catre administrator ... (vezi toată discuția)
Bilant 2011 ion g ion g pentru a transmite bilantul online trebuie scanat si bilantul sau numai anexele? daca numai anexele atunci nu avem semnatura la intocmit. in situatia in care ... (vezi toată discuția)
Bilant 31.12.2011 BICOS BICOS Concret de ce anume trebuie sa fie insotit bilantul? ca sa folosesti semnatura electronica , cine trebuie sa o detina, contabilul sau societatea care depune ... (vezi toată discuția)