Sint fiul unui proprietar al unui apartament dintr-un bloc. Recent s-au facut alegeri pentru comitetul executiv al asociatiei de proprietari si am fost propus candidat. Pot candida pentru membru in Comitetul executiv, nefiind eu proprietarul ci parintele meu ?
Multumesc. Logic, mi-am dat seama si eu de incompatibilitate. Nefiind propietar nu pot sustine si ingriji de buna functionare a asociatiei de propietari. Insa aici este un caz special. Nu sunt propietar pe acte dar in rest...
Am citit si Norma metodologica de aplicare a Legii nr. 230/2007 privind asociatiile de proprietari Art.12 Litera B alin. i
Nu doresc sa fiu membru decat pentru a face ca treaba sa mearga in directia cea buna. Daca nu se poate sa fiu membru de comitet, ce trebuie sa fac in continuare? Repet intrebarea: trebuie sa-mi dau demisia sau totul va decurge de la sine in momentul in care se afla ca nu sunt propietar? Sincer, nu-mi doresc sa se ajunga la ultima varianta si sa fiu infierat de propietarii mai zelosi dar care nu au avut bunul simt sa participe la nici o AG anterioara..
Din pacate interesul dv. personal si bunavointa de implicare nu sunt suficiente pentru a va feri de vreun necaz ulterior.
Dv. nu faceti parte nici macar din familia proprietarei, adica nu sunteti casatorit, nu aveti macar un grad de rudenie cu aceasta. Legal sunteti un strain de asociatie, chiar daca aveti domiciliul acolo. Puteti fi asimilat unui chirias.
Dati-va demisia din comitet, iar daca vreti sa va implicati totusi, avand in vedere interesul personal, propuneti-i presedintelui sa o faceti informal. Asta in cazul in care acesta doreste si daca aveti oarecare putere de a influenta lucrurile.
Puteti deveni coproprietar, asa cum s-a spus ceva mai sus si-atunci aveti dreptul sa fiti membru in comitet.
Sau, in functie de pregatirea dumneavoastra, puteti fi angajat de asociatie pe un post de casier, contabil, administrator, cenzor si asa participati impreuna cu ceilalti la conducerea si administrerea asociatiei respective.
Presedinte de bloc
alf2earth
Am fost ales presedintele unui bloc de 9 scari, cu 380 de apartamente. Eu am dubla cetatenie Romana si Americana. Sotia mea este proprietara in bloc (avem un ... (vezi toată discuția)