avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 245 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... obligatia de a incalzi apartamentele nelocuite ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

obligatia de a incalzi apartamentele nelocuite dintr-un imobil

Buna ziua,
as dori sa stiu daca proprietarii de apartamente nelocuite au obligatia legala de a incalzi aceste apartamente,avand in vedere ca cei care locuiesc in vecinatatea apropriata acestora trebuie sa le cedeze caldura si implicit factura de gaz crescand semnificativ si la fel de mult igrasia,fara a beneficia de caldura produsa de centala proprie.

Va multumesc anticipat,
F Dobre
Cel mai recent răspuns: darida , utilizator 17:59, 1 Decembrie 2012
Daca esti plecat din tara pentru o perioada lunga de timp, si nu inchiriezi nu cred ca esti dus cu pluta sa inchizi caloriferele. Iti pot pocni in casa sau se pot deteriora bunurile daca nu asiguri o temperatura minima.
Cat despre plata intretinerii, banuiesc ca daca inchiriezi, ori ai pe cineva care iti colecteaza chiria ori tii pune in cont. Poti lua un numar de telefon de la administrator si sa intrebi situatia platii intretinerii. Despre curent, la fel poti suna si sa te interesezi.
Ideea e ca in principiu si legal, nu poti fi obligat sa iti incalzesti tu apartamentul daca nu locuiesti in el. Nici eu nu l-as incalzi daca nu as sta in el si ar fi contorizat. As fixa o temperatura de 16 grade si asta e.
La un apartament situat intre etaje poti obtine si 16 grade furand caldura de la vecinii cere se incalzesc, prin pereti. De aceea multi isi inchid de tot caloriferele, parazitind pe seama vecinilor care se incalzesc.
Depinde si de temperatura de pe afara, daca sunt -20 gr. Celsius uneori nu mai obtii nici macar 16 gr. Celsius in casa cu caloriferele deschise la maximum.

Oricum blocurile din tara noastra lasa mult de dorit in privinta pierderilor de caldura.:thumbdown:
Nu cei care se incalzesc se afla in stare de anormalitate, ci dvs. De ce trebuie ei sa investeasca pt o situatieprovocata de dvs, care nu a fost avuta in vedere la proiectarea blocului?
Cand se proiecteaza blocurile, nu se pozitioneaza camarile vecine cu peretele pe care se monteaza caloriferele.

Este foarte ciudat cum dvs considerati ca aceasta "anormalitate" este creata de mine! Dar debransarea? Am provocat-o eu sau cei care nu au mai achitat facturile de au devenit punctele termice falimentare? Dar poate a fost de vina reteaua veche, cu tevi care rugineau si in pamant si in apartamente si la un moment dat lumea nu a mai vrut sa acopere pierderile? Dar poate sunteti de vina chiar dumneavoastra, care ati preferat sa nu va lasti jecmanit si v-ati instalat propria centrala termica de apartament!
ADICA DVS NU MAI PLATITI LA TERMICA SI MA OBLIGATI PE MINE SA-MI IAU CENTRALA DE APARTAMENT? EU SUNT CEL CARE RESPECT MODUL CUM AU FOST PROIECTATE BLOCURILE, NU AM CENTRALA DE APARTAMENT SI STAU IN FRIG, IN VREME CE DVS CAUZATI O ANORMALITATE IN STRUCTURA BLOCULUI!

SIC!:D
Ultima modificare: Sâmbătă, 1 Decembrie 2012
nistorsc, utilizator
Interventie moderator

@nistorsc
Va rog sa nu mai folositi majusculele. Noi le interpretam ca va rastiti la noi.

Alte discuții în legătură

Apartamente alaturate neincalzite dinculeana dinculeana Buna ziua, Am si eu o problema . Locuiesc la etajul 3 al unui bloc care este debransat de la sistemul centralizat de caldura din anul 2003-2004. Aproape ... (vezi toată discuția)
La asociația noastră admnistratorul a sigilat caloriferele ... viorel77 viorel77 La asociația noastră admnistratorul a sigilat caloriferele dintr-un apartament nelocuit, oprind caldura in plin sezon rece, mai precis, pe 15 ianuarie 2023, ... (vezi toată discuția)
Apartamentul nelocuit si neincalzit de dedesubt provoaca condens. sabmardob68 sabmardob68 Locuiesc intr-un apartament la bloc. De curand apartamentul de dedesubt a fost achizitionat de un nou locatar, care nu locuieste insa acolo. Din cauza faptului ... (vezi toată discuția)