avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 214 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... obligatia de a incalzi apartamentele nelocuite ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

obligatia de a incalzi apartamentele nelocuite dintr-un imobil

Buna ziua,
as dori sa stiu daca proprietarii de apartamente nelocuite au obligatia legala de a incalzi aceste apartamente,avand in vedere ca cei care locuiesc in vecinatatea apropriata acestora trebuie sa le cedeze caldura si implicit factura de gaz crescand semnificativ si la fel de mult igrasia,fara a beneficia de caldura produsa de centala proprie.

Va multumesc anticipat,
F Dobre
Cel mai recent răspuns: darida , utilizator 17:59, 1 Decembrie 2012
Cel care nu locuieste in apartament, sa-l dea in chirie sau sa- vanda, nu sa si bata joc de altii. De aceea se numeste locuinta pentru a fi locuita, aceasta este destinatia fireasca a spatiului. Pentru aceasta ipoteza a fost proiectata.
Interventie moderator

@cofnibuc

Va propun sa postati un topic nou, al carui initiator sa fiti si pe care eu il voi pastra in topul sectiunii, pe tema "Despre reabilitarea termica a blocurilor" sau un alt titlu sugestiv pe care il doriti dv.

Sa postati aici si sa intretineti o discutie pe tema avantajelor si dezavantajelor, dar si a ceea ce asociatiile de proprietari ar putea sa faca pentru a micsora riscurile sau a repara situatiile dezastruoase ale reabilitarii termice.

De asemenea sa folositi orice link considerati necesar pentru documentare.

Importanta unei asemenea discutii nu mai trebuie subliniata.
O situatie pe care am intalnit-o personal cand am luat apartament.
Baia este comuna cu una din camere. Pentru ca camera este situata pe coltul blocului (2 pereti exterior), iar peretele dintre baie si camera fiind foarte subtire, a aparut igrasia pe peretele comun in camera. Ce poti sa faci in situatia asta? Darami peretele si faci unul mai gros? Sau aplici 3 cm de polistiren pe perete in baie?
Cat despre incalizrea apartamentelor nelocuite....
Din cate stiu eu si mi se pare foarte normal, cei care nu sunt contoriziati, oricum platesc, cei contorizati, nu-i poti obliga sa isi incalzeasca apartamentul mai mult decat au ei nevoie. Poate pe anotimpul acesta, cineva locuieste singur sau pleaca din oras si locuieste la tara. Nu-l poti obliga sa tina o temperatura de 20 de grade in apartament. Pentru centrale stiu ca e recomandat de producator sa mentina o temperatura minima de 16..18 grade.
Mai sunt si problemele aparute de cei care isi renoveaza si merg pe ideea cat mai ieftina. Dau un exemplu... Daca la parchet, pui parchet laminat si sub el pui folie, iti va fi frig. Daca pui parchet stratificat cu placi de izolare phono-termica o sa fie mai bine.

Pe de alta parte daca vrei sa isi incalzeasca ceilalti apartamentele ca sa simti si tu cald, atunci ar trebui impartita cheltuiala iar sistemul nou cu contorizare ar trebui desfintat.

Parerea mea.. Nu poti aplica cu succes solutii noi la blocuri vechi. Daca nu e facut din constructie pentru un anume sistem sigur vor aparea probleme.
Cum spunea cineva, atunci cand un bloc este proiectat, acel inginer sigur s-a gandit cum sta treba cu caldura si cat sa dimensioneze caloriferele si tevile.
Daca X este plecat in strainatate si nu si-a inchiriat apartamentul de ce considerati ca-si bate joc de dvs? Daca acei chiriasi nu-si platesc chiria si utilitatile, i le veti plati dvs proprietarului? Ca omul a fost obligat sa-l dea cu chirie sa va fie dvs cald!
In alta ordine de idei: ce cauta caldura dvs la vecinul? Poate omul tine muraturile acolo in camara si i le stricati cu caldura dvs!
Ce se intampla daca vine omul si va cere banii pe muraturi?!?
Nu mai bine va izolati apartamentul decat sa vina omul in fiecare an sa va ceara banii pe muraturi?
Blocurile au fost construite pentru a fi locuite. Instalatiile de incalzire au fost proiectate si executate pentru a oferi caldura. De aceea se numesc "de incalzire". Aceasta sunt destinatiile firesti ale folosirii locuintelor si a instalatiilor de incalzire.
Puteti sa cereti garantii de la chiriasi la data inchirierii, sau verifica periodic si electronic plata utilitatilor.

Nu cei care se incalzesc se afla in stare de anormalitate, ci dvs. De ce trebuie ei sa investeasca pt o situatieprovocata de dvs, care nu a fost avuta in vedere la proiectarea blocului?
Cand se proiecteaza blocurile, nu se pozitioneaza camarile vecine cu peretele pe care se monteaza caloriferele.

Alte discuții în legătură

Apartamente alaturate neincalzite dinculeana dinculeana Buna ziua, Am si eu o problema . Locuiesc la etajul 3 al unui bloc care este debransat de la sistemul centralizat de caldura din anul 2003-2004. Aproape ... (vezi toată discuția)
La asociația noastră admnistratorul a sigilat caloriferele ... viorel77 viorel77 La asociația noastră admnistratorul a sigilat caloriferele dintr-un apartament nelocuit, oprind caldura in plin sezon rece, mai precis, pe 15 ianuarie 2023, ... (vezi toată discuția)
Apartamentul nelocuit si neincalzit de dedesubt provoaca condens. sabmardob68 sabmardob68 Locuiesc intr-un apartament la bloc. De curand apartamentul de dedesubt a fost achizitionat de un nou locatar, care nu locuieste insa acolo. Din cauza faptului ... (vezi toată discuția)