Buna ziua ! As dori sa stiu daca indemnizatia lunara de neconcurenta se ia in calcul la stabilirea cuantumului indemnizatiei de crestere a copilului si daca da, care este temeiul legal.
Pun aceasta intrebare intrucat art.21 al. 3 Codul muncii precizeaza ca indemnizatia de neconcurenta ... NU ESTE DE NATURA SALARIALA, iar art.2 al. 1 din OUG 111/2010 precizeaza ca "incepând cu data de 1 ianuarie 2011, persoanele care, în ultimul an anterior datei naşterii copilului, au realizat timp de 12 luni VENITURI DIN SALARII ..."
am si eu o intrebare cu privire la indemnizatia pt crestere copil..
Sunt angajata cu contract de munca de peste 8 ani (neintrerupt) iar in septembrie urmeaza sa nasc.
Din luna aprilie mi-am deschis un PFA in sistem real pt care platesc sanatate 5.5% si impozit 16%.
Credeti ca mi se iau in calcul si veniturile din PFA (acestea fiind doar pe 3-4 luni)?
Daca in luna iulie intru in concediu de maternitate (unde sunt angajata cu contract de munca) ar trebui sa-mi suspent si PFA-ul sau pot sa mai lucrez ca si PFA pana cand voi intra in concediu crestere copil cand i-l voi suspenda si pe acesta?
Acum imi este clar, ma gandeam ca avand doar 3 luni de activitate si incasari pe PFA nu mi se vor lua si aceste venituri in calcul.
Am inteles bine ca pot sa am activitate pe PFA si sa facturez in timp ce am concediu de maternitate la locul unde sunt incadrata cu contract de munca, PFA-ul urmand sa i-l suspend doar in momentul cand voi intra in crestere copil?
Cu alte cuvinte pot sa fiu la locul de munca in concediu de maternitate si ca PFA sa muncesc?
Este reglementat undeva acest lucru?
Ma gandesc sa nu am probleme cand o sa-mi depun dosarul....
In OUG 158/2005 privind concediile şi indemnizaţiile de asigurãri sociale de sãnãtate si in Normele de aplicare a ei nu am gasit nici o interdictie de a cumula indemnizatia pentru concediul de maternitate cu un venit din activitatea ca PFA.