avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1582 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... comercializare reproduceri monede iesite din circulatie
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

comercializare reproduceri monede iesite din circulatie

buna ziua,

exista vre-o reglementare legala privind comercializarea reproducerilor de monede de colectie in metal comun sau metale pretioase?

multumesc anticipat

Cel mai recent răspuns: mautza , utilizator 16:36, 8 Februarie 2012
Puteti explica mai detaliat?

In principiu, monedele si bancnotele sunt proprietatea statului roman care detine si dreptul intelectual asupra graficii si formatului.
ma refer la comercializare de replici dupa monede antice si medievale. Evident marcate cu un semn distinctiv pentru a nu putea fi confundate cu cele originale. Precum este vorba de monede care au circulat cu sute de ani in urma, nu poate fi vorba de drepturi de autor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Protectia proprietatii intelectuale, drepturi de autor proiect Kapy Kapy Buna ziua, M-am apucat de un proiect si vreau sa-l pun in practica sau sa-l vand mai departe celor interesati insa as vrea ca sa-l protejez cumva, adica sa am ... (vezi toată discuția)
Folosirea unei fotografii fara consimtamantul autorului MarianG MarianG Buna seara! Am nevoie de sfatul vostru intr-o problema delicata. O cantareata relativ cunoscuta si-a ilustrat interviul acordat unui ziar monden cu o ... (vezi toată discuția)
Se pot ceda drepturile morale? Andrei Munteanu Andrei Munteanu Buna ziua, as dori sa stiu daca licenta urmatorului site pe care am postat cateva lucrari de grafica din portofoliul personal imi ingradeste vreunul din ... (vezi toată discuția)