avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 591 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... gestiune
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

gestiune

buna ziua! in data d 19.09.2011 mam angajat in functia de lucrator gestionar la o firma,cu 5 zile inainte mai precis in 14.09.2011 am fc un inventar iar in 21.09.2011 sa mai facut inca un inventar deoarece ei sustineau ca fata care a lucrat la ei inaintea mea a iesit pe minus, insa nu am semnat nici unu dintre ele doarece eu vroiam sa numar personal toate articolele din acel stand,solicitand acest lucru sefului mi-a spus ca o sa-l facem insa nu am mai facut,in 06.01.2012 am facut inventar si am iesit minus 9500 ron,iar el spune ca trebuie sa-i dau banii,eu cosider ca acest lucru nu este posibil deoarece nu am preluat gestiunea (nu sa facut nici un proces verbal de predare primire si nu am semnat nici inventarele),in toata aceasta perioada am semnat doar avize de insotire a marfii,si ultima noutate acestia m-au dat in judecata,va rog sa-mi spune-ti ce pot face???daca am vreo sansa sau cum pot demonstra ca nu am luat acesti bani??am sanse de castig??ei pretind ca in perioada cand am lucrat la ei le-am creat acest prejudiciu,si sunt chemata la tribunal in 20.02.2012 la sectia civila
va multumesc din suflet
Ultima modificare: Miercuri, 8 Februarie 2012
narcidani, utilizator
unele persoane spun ca daca am fost acuzata la politie pentru delapidare daca ei cred ca am si cea mai mica vinovatie ma aresteaza,asa este?
avocatul meu spune ca nu e asa,ca nu ma aresteaza
Nu este obligatoriu sa se dispuna si arestarea dvs daca va gaseste vinovata ...
dar este posibil...
sper sa nu se ajunga la asa ceva,care sunt criteriile in baza carora se dispune arestarea?
multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 20 Martie 2013
narcidani, utilizator
Potrivit art. 146 alin.1 din Codul de procedură penală, dacă sunt întrunite condiţiile prevăzute în art. 143 şi există vreunul dintre cazurile prevăzute în art. 148, procurorul, din oficiu sau la sesizarea organului de cercetare penală, când consideră că arestarea învinuitului este necesară în interesul urmăririi penale, numai după ascultarea acestuia în prezenţa apărătorului, întocmeşte propunerea motivată de luare a măsurii arestării preventive a învinuitului.

Dosarul, împreună cu propunerea de luare a măsurii arestării preventive, întocmită de procurorul care efectuează sau supraveghează urmărirea penală, se prezintă preşedintelui ori judecătorului delegat de acesta de la instanţa căreia i-ar reveni competenţa să judece cauza în fond sau de la instanţa corespunzătoare în grad acesteia în a cărei circumscripţie se află locul de deţinere, locul unde s-a constatat săvârşirea faptei prevăzute de legea penală ori sediul parchetului din care face parte procurorul care efectuează sau supraveghează urmărirea penală.

Art. 143 C.proc.pen . - Condiţiile reţinerii
Măsura reţinerii poate fi luată de procuror ori de organul de cercetare penală faţă de învinuit sau inculpat, numai după ascultarea acestuia în prezenţa apărătorului, dacă sunt probe sau indicii temeinice că a săvârşit o faptă prevăzută de legea penală.

Organul de cercetare penală este obligat să îl încunoştinţeze, de îndată, pe procuror cu privire la luarea măsurii reţinerii.

Procurorul sau organul de cercetare penală va aduce la cunoştinţă învinuitului sau inculpatului că are dreptul să-şi angajeze apărător. De asemenea, i se aduce la cunoştinţă că are dreptul de a nu face nicio declaraţie, atrăgându-i-se atenţia că ceea ce declară poate fi folosit împotriva sa.

Măsura reţinerii se ia în cazurile prevăzute în art. 148, precum şi în caz de infracţiune flagrantă, oricare ar fi limitele de pedeapsă prevăzute de lege.


Art. 148 - Condiţiile şi cazurile în care se dispune arestarea inculpatului
Măsura arestării preventive a inculpatului poate fi luată dacă sunt întrunite condiţiile prevăzute în art. 143 şi există vreunul dintre următoarele cazuri:
a) inculpatul a fugit ori s-a ascuns, în scopul de a se sustrage de la urmărire sau de la judecată, ori există date că va încerca să fugă sau să se sustragă în orice mod de la urmărirea penală, de la judecată ori de la executarea pedepsei;

a1) inculpatul a încălcat, cu rea-credinţă, măsura obligării de a nu părăsi localitatea sau ţara ori obligaţiile care îi revin pe durata acestor măsuri;

b) există date că inculpatul încearcă să zădărnicească în mod direct sau indirect aflarea adevărului prin influenţarea unei părţi, a unui martor sau expert ori prin distrugerea, alterarea sau sustragerea mijloacelor materiale de probă;

c) există date că inculpatul pregăteşte săvârşirea unei noi infracţiuni;

d) inculpatul a săvârşit cu intenţie o nouă infracţiune;

e) există date că inculpatul exercită presiuni asupra persoanei vătămate sau că încearcă o înţelegere frauduloasă cu aceasta;

f) inculpatul a săvârşit o infracţiune pentru care legea prevede pedeapsa detenţiunii pe viaţă sau pedeapsa închisorii mai mare de 4 ani şi există probe că lăsarea sa în libertate prezintă un pericol concret pentru ordinea publică.

În cazurile prevăzute în alin. 1 lit. a)–e), măsura arestării preventive a inculpatului poate fi luată numai dacă pedeapsa prevăzută de lege este detenţiunea pe viaţă sau închisoarea mai mare de 4 ani.
buna ziua
am primit raspuns si de la politie dar si de la parchet
favorabil mie
va multumesc inca o data pentru toate sfaturile

Alte discuții în legătură

Lipsa foarte mare la inventar crisulici21 crisulici21 lucrez de 10 ani la o firma cu materiale de constructii ca gestionar iar anul acesta ma scos lipsa 100 de milioane. bani pe care nu i-am furat eu .tin sa ... (vezi toată discuția)
Predarea de gestiune eindianu eindianu am si eu o intrebare legata de predarea unei gestiuni, sunt gestionar la o firma de logistica am vrut sa-mi dau demisia de la firma actuala si a fost facut un ... (vezi toată discuția)
Caut pe cineva care sa ma ajute sa fac o intampinare...bineinteles contra cost cata_johnnny cata_johnnny am nevoie sa fac o intampinare pentru un proces care este vineri 28 mai .... caut pe cineva care sa ma ajute...bineinteles ca platesc! ma poate ajuta ... (vezi toată discuția)