avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 184 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Inrebare !
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Inrebare !

Buna ziua !

Va rog sa-mi spuneti daca se poate si cum trebuie procedat[ce acte sunt necesare],pentu a trece pe numele unei rude de gradul 1[mama],un autoturism care se afla in Italia ?
Mentionez ca autoturismul este cumparat,inmatriculat,si cu toate taxele platite in Romania,iar proprietarul[fiul] nu are posibilitatea sa vina in tara pentru intocmirea actelor,

Va multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 14:35, 9 Februarie 2012
Eu nu cred ca rezolva fara sa vina in tara. Problema nu e cu contractul care poate fi semnat dupa cu a zis @mihaizc, nici cu radierea de la financiar care se face cu procura, problema de care se loveste e la inmatriculare ca la schimbarea proprietarului se merge si la RAR pt identificare a masinii. sa mearga la inmatriculari si sa intrebe cum sare daca se poate, peste faza cu identificarea RAR. Fiind rude, ma gandesc ca se poate, nu stiu.
Mama trebuie sa incheie apoi un contract de comodat cu fiul ei pt masina, ca fiul s-i foloseasca in afara tarii

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Radiere masina mikivali mikivali mama are o masina pe care ia dat o fratelui meu masina afost data si nu sa intocmit nici un act ,la circa finantiara treb platit in fiecare an impozit nefiind ... (vezi toată discuția)
Procura auto italia gabriela_munteanu gabriela_munteanu Buna seara. Eu locuiesc in Italia (am buletin de IT si pasaport romanesc) si doresc sa vin in tara cu autoturismul mamei mele, inmatriculat IT. Acest ... (vezi toată discuția)
Vă salut. doresc să transcriu pe numele meu un autoturism inmatriculat ... Podarug Podarug Vă salut.Doresc să transcriu pe numele meu un autoturism inmatriculat în România,dar al cărui proprietar nu se află în țară și nu poate veni ... (vezi toată discuția)