avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Esalonarea retinerilor din pensie pe o perioada de ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Esalonarea retinerilor din pensie pe o perioada de trei ani

Conform art 7, alin.(2) din OUG 1/2011 urmeaza sa-mi fie aplicate retineri din pensie. Pot cere in instanta printre altele ca retinerile sa fie esalonate a fi platite lunar pe durata a 3 ani calanderistici? Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 00:31, 9 Februarie 2012
In instanta puteti sa cereti orice doriti, insa ideea este sa aveti si un temei legal. Eu nu cunosc niciun asemenea temei legal. Retinerile din pensie urmeaza sa se faca "in conditiile legii", adica potrivit art. 409, alin. (1) Cod procedura civila.
Art. 409
(1) Salariile si alte venituri periodice realizate din munca, pensiile acordate in cadrul asigurarilor sociale, precum si alte sume ce se platesc periodic debitorului si sunt destinate asigurarii mijloacelor de existenta ale acestuia pot fi urmarite:
a) pana la 1/2 din venitul lunar net, pentru sumele datorate cu titlu de obligatie de intretinere sau de alocatie pentru copii;
b) pana la 1/3 din venitul lunar net, pentru orice alte datorii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retineri asupra salariului unui angajat in urma constatarii unei pagube Loredana_84 Loredana_84 Buna seara, Referitor la art. 254 alin 3 si alin 4 din Codul Muncii, in ce situatie se pot opera popriri asupra salariului unui angajat, in cazul in care ... (vezi toată discuția)
Cuantum retineri salariale ancabanciu ancabanciu Buna ziua. Daca am o sentinta care stabileste pentru un angajat retinerea din salariu a 651 lei lunar pensie de intretinere - la un salariu net de 2500 lei - ... (vezi toată discuția)
Retinere pana la 50 % din salariu  Loredana Puscasu Loredana Puscasu as dori sa ma ajutati si sa-mi spuneti ce articol stabileste ca nu-mi pot fi afectate veniturile de retineri in proportie de pana la 50 %. Multumesc pentru ... (vezi toată discuția)