avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... SOT DECEDAT FARA COPII.SOTIA POATE FI ATACATA DE ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

SOT DECEDAT FARA COPII.SOTIA POATE FI ATACATA DE FRATII SOTULUI PT CASA CUMPARATA DE SOTI IMPREUNA?

DECI SOTUL ESTE DECEDAT. SOTIA A RAMAS SINGURA NU AU COPII, FRATII SOTULUI DECEDAT VOR CASA SOTIEI CARE A FOST CUMPARATA DE AMBII SOTI IN TIMPUL CASATORIEI. ACESTIA AU DREPTUL LA CASA ACUM SAU DOAR CAND SI EA VA DECEDA??? SI CUM SE POATE APARA SOTIA DE FRATII SOTULUI DECEDAT??? MULTUMESC PT R5ASPUNS
Cel mai recent răspuns: Alexandru Munteanu , Avocat 12:31, 9 Februarie 2012
Da acestia vor veni la mostenire pentru cota de 1/2 din casa, cota care va fi impartita intre sotie si fratii sotului dupra regulile dreptului succesoral
La dezbaterea succesiunii vin si fratii defunctului. Sotia supravietuitoare vine in concurs cu orice clasa de mostenitori I - IV. Dvs aveti si un drept de abitatie, daca nu aveti alta locuinta. Insa acestia vin la mostenire doar pt cota de 1/2 din casa, restul de 1/2 va apartine pt ca este bun comun. Deci 1/2 cota sotului se va imparti din nou pe jumatate, 1/4 va apartine iar restul de 1/4 se va imparti intre frati. Astfel ca dupa succesiune dvs veti avea 1/2 cota dvs si inca 1/4 cota din partea sotului, puteti cere iesirea din indiviziune, adica partajul si veti achita o sulta fratilor conform cotelor fiecaruia.
Daca sotul nu va lasat un testament, fratii vor veni la succesiune ca mostenitori legali.

In masa succesorala va intra doar 1/2 din imobil din care dvs. veti lua inca 1/2. Deci in final dvs. veti avea 3/4 din imobil iar fratii defunctului sot 1/4 care o vor imparti intre ei.

Dvs. aveti de asemenea un drept de abitatie, dar oricum avand cota majoritara nu se pune problema.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire soso35 soso35 Buna seara! Rog daca ma puteti ajuta cu urmatoarea problema: parintii au divortat in urma cu mai multi ani avand in proprietate o casa . Dupa partaj mama a ... (vezi toată discuția)
Mostenirea sotiei ContSters116875 ContSters116875 In cazul in care intr-o familie sotul decedeaza, ce cota parte dintr-o casa ii revine sotiei si cat celor doi copii (minori sau majori) ? Multumesc. (vezi toată discuția)
Buna ziua. de curând sora mea a murit. ea a fost căsătorită ... Marialuiza27 Marialuiza27 Buna ziua. De curând Sora mea a murit. Ea a fost căsătorită dar nu a avut copii. Soțul ei fiind mai mic cu 10 ani ..ea a decis sa ii facă testament sa ... (vezi toată discuția)