avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 914 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... retineri salariale
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

retineri salariale

Buna ziua!
Ma numesc Ionescu Alexandra,sunt din Brasov si lucrez la o firma din domeniul constructiilor.
Am primit un mail de la conducerea firmei prin care sunt anuntat ca sunt penalizat cu 200 lei din salariul net pentru motive de nerealizari de target.
Salariul l-am primit intreg pe card si mi se cere sa pun intr-un plic 200 lei pana vineri 10.02.2012 si sa-i trimit la Bucuresti,daca nu fac acest lucru "voi suferi penalitati disciplinare".
Aceste mail-uri le-am arhivat si va rog sa-mi dati o solutie!

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:55, 9 Februarie 2012
Potrivit dispozitiilor Codului Muncii, sub sanctiunea nulitatii absolute, nicio masura, cu exceptia avertismentului, nu poate fi dispusa mai inainte de efectuarea unei cercetari disciplinare prealabile.

Parerea mea este ca aceasta solicitare a angajatorului nu este legala ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retinere din salar calin andrei calin andrei Buna ziua.Am o intrebare:am fost demis de la o firma pe motiv de restructurare personal(desfiintare post).Acum dupa o saptamina de preaviz am primit o decizie ... (vezi toată discuția)
Munca de weekend bogdan76ers bogdan76ers Buna ziua. Ma intereseaza daca angajatorul care te cheama sambata la lucru (motivand faptul ca trebuie facuta norma si stocul aferent), are dreptul sa te ... (vezi toată discuția)
Penalizare fara nimic scris legal pisi36 pisi36 Se poate penaliza un angajat disciplinar oprindui bani din salariu fara nimic scris legal \'\'doar un mail ca ai fost penalizat\\"#-o:\\" > (vezi toată discuția)